Turistler, Side'de 'Güvenilir Hizmet' belgesiyle alışveriş yapıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm beldesi Side'de esnaf, 'Side'de Güvenilir Hizmet' belgelerini dükkanlarına astı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Side Esnaf Birliği Derneği (SEBD)'nin Side'de güvenli alışverişi yaygınlaştırmaya yönelik açtığı 'Müşteri Memnuniyeti Toplam Kalite Yönetimi' kursuna katılan 137 kursiyer, 'Side'de Güvenilir Hizmet' belgesini dükkanlarına asarak turistlere güven veriyor.

Side'de işletmelere asılan güvenli hizmet belgesinde İngilizce, Rusça ve Almanca dillerinde yazılı 'Bu işyerinden güvenle alışveriş yapabilirsiniz, üründe bir sorun çıktığında her türlü sorunu çözmeye kefiliz' ibaresi yer alıyor.

SEBD Başkanı Mehmet Ergen, yaptığı açıklamada, güvenilir hizmet belgesiyle Side'de turistler alışveriş yaparken güvende olmak istediklerini kaydetti. İşletmelere asılan belgenin, alışverişte esnafla müşteri arasında karşılıklı güven oluşturduğunu anlatan Ergen, belgenin, aynı zamanda ürün satımında herhangi bir sorun çıkması halinde müşteriye kefil olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Dünyada, başta Singapur olmak üzere, değişik yerlerde müşteri memnuniyetine yönelik bu tür dükkana asılan belgeler olduğunu belirten Ergen, belgeyi gören turistlerin alışverişlerini güven içinde yapmalarının Side'yi dünya turizminde daha cazip hale getireceğini dile getirdi. Ergen, "Turizmde markalaşmada güvenilir hizmet belgesi çok önemli. Turist, dükkanda 3 dilde yazılı güvenilir hizmet belgesini görünce kendini daha rahat ve güvende hissediyor. Zaten bütün dünyada ticaretin temel kuralını karşılıklı güven oluşturur. Esnafımız, dükkanına astığı belgenin ne kadar önemli olduğunu, bu yıl ve 2013 turizm sezonunda daha iyi anlayacaktır. Bu, aynı zamanda alışveriş yapmada güvenilir bir ülke olduğunun göstergesidir." dedi.

Side'de kuyumculuk yapan esnaf Nazım Erol, turistlerin, dükkana girmeden önce güvenilir hizmet belgesindeki yazıları okuyarak alışveriş yaptığını söyledi. 'Güvenilir Hizmet Belgesi'nin alışverişte turistle esnaf arasında karşılıklı güven köprüsü oluşturduğunun altını çizen Erol, turistlerin alışveriş sonrası Side'den güvenle ayrılmasının turizmde kalıcılık sağladığına inandıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber