Başkan Kocaoğlu, Fazıl Say'ı destekledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir Twitter mesajı sebebiyle hakkında 1,5 yıla kadar hapis istenen Fazıl Say'a destek verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Say'a yapılan baskı ve sindirme, sanatçı kişiliğinin yanısıra aydın olmasından, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine dair berrak, aydınlık fikirleri olmasından dolayıdır.?

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ?Doğal Yaşam'dan Kareler? adlı fotoğraf yarışmasının ödül töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, Fazıl Say hakkında hazırlanan iddianamenin kabul edildiğini hatırlatarak, tarih boyunca sanatçı ve aydınların, iktidara sahip olanlarla problem yaşadığını söyledi. Kocaoğlu, ?Fazıl Say, Türkiye'nin son dönemde yetiştirdiği, dünyaca tanınan bir sanatçı ve aydındır. Bugün ona yapılan baskı ve sindirme, sanatçı kişiliğinin yanısıra aydın olmasından, ülke sorunlarına, halkımızın sorunlarına, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine dair berrak, aydınlık fikirlerinin olmasından dolayıdır.? dedi. Kocaoğlu, Say'a hem kendisi hem de İzmirli sanatsever ve aydınların selam ve sevgilerini yolladığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber