Van'da çöp dağları oluştu

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve 5 belediye başkanının aralarında bulunduğu 14 kişinin KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınmasını protesto eden belediye temizlik işçileri, çöpleri toplamadığı için kent merkezinde çöpten dağlar oluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentin bazı bölgelerinde de belediye yetkileri evlerin suyunu kesti.

Van'da, KCK operasyonları kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 6 belediye başkanının da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan Van Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadeleri tamamlanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarihan ile BDP Van İl Başkanı Mihriban Şah, Eski İl Başkanı Cüneyt Caniş ve Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. BDP'lilerin adliyeye çıkarılmasının adından başta temizlik işçileri olmak üzere BDP'liler adliye önünde toplanmaya başladı.

Van Belediye Başkanı'nın gözaltına alınmasına temizlik işçileri tepki gösterdi. Operasyonları protesto eden temizlik işçileri hizmetlerini durdurarak kent merkezindeki çöpleri toplamadı. Toplanmayan çöplerden dolayı kent merkezinde yoğun çöp birikintileri oluştu.

Konu ile ilgili belediye yetkilileri hizmetin durdurulması yönünde bir talimatlarının olmadığını ve temizlik firmasının operasyonları kınamak amacıyla böyle bir karar aldığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber