Adana'da bir güde 5 bin 905 ünite kan toplandı

Kızılay Adana Şubesi'nin, dünya kan rekorunu kırma denemesinde 5 bin 905 ünite kan toplandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Kan Verme Günü'nde, il merkezi, ilçeler ve Türkiye'nin farklı kentlerindeki Adanalıların katkıda bulunduğu kampanya sonunda İstasyon Meydanı'nda bir etkinlik düzenlendi. Sunuculuğunu Adanalı ünlü sanatçılar Bahzat ve Süheyl Uygur'un yaptığı etkinlikte; Hindistan'ın Mumbai kentine ait olan 25 bin üniteyle dünya kan verme rekorunu kırmak için 'Biz Adanalıyık. Kan Portakal Meyvemiz, Yardımsever Milletiz' ve 'Kahraman Ol' sloganıyla gerçekleştirilen kampanyaya destek olanlara plaket verildi.

Kızılay Derneği Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, kampanya ile Türkiye kan verme rekorunu kırdıklarını söyledi. Saygılı kampanyadaki asıl amaçlarının, dünya veya Türkiye rekoru kırmaktan çok, kan temini ile insanları düzenli ve bilinçli kan verebilir hale getirebilmek olduğunu kaydetti. Saygılı, il merkezi ve ilçelerden 4 bin 558, Türkiye'nin farklı kentlerinde yaşayan Adanalılardan da bin 347 olmak üzere toplam 5 bin 905 ünite kan toplandığını duyurdu. Bu sonuçla dünya rekoru kıramadıklarını ifade eden Saygılı, Gaziantep'in 2 bin 12 kişiyle elde ettiği Türkiye rekorunu ele geçirdikleri bilgisini verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik etkinliğe katılanlara barkovizyondan seslenerek, ?Kan dökülen bir dünyada kendi kanlarınızdan bağışta bulunarak, çok daha önemli bir hayat kurtarma faaliyetine imza atıyorsunuz.? dedi. Kan vermenin dinen, geleneklerimizde ve bugünün dünyasında anlamının çok büyük olduğunu aktaran Çelik, ?Bu, tüm insanlığa verilmiş bir mesaj olacak, barışı ve iyiliği hatırlatmış olacaksınız. Yapılan her şeyin bir karşılığı vardır. Bence kan bağışı, Allah'ın insana verdiği bedenin ve sağlığın zekatıdır.? diye konuştu.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da Kuvayi Milliye'nin ilk ateşinin Adana'da yakıldığını hatırlattı. Adanalıların sadece bugün değil, her gün kahraman olduğunu vurgulayan Gürkan, ?Sadece buradakilerin kan vermesi yetmiyor. Kan açığının karşılanması için bu büyük kahramanlığa devam edilmesi gerekiyor. Destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.? dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ise kampanyanın amacının dünya ve Türkiye rekorunu kırmak olduğunu hatırlattı. Erdinç, ?Asıl amaç farkındalık, bilinç oluşturmak. Ben bunun oluştuğunu gördüm. Kızılaya ve tüm Adanalılara teşekkür ediyorum.? ifadelerini kullandı.

Vali Hüseyin Avni Coş da önemli mesafeler alınmasına rağmen, hala kan bulmada sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Coş, kan verme konusundaki eksikliklerin bu tür kampanyalarla giderileceğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da valisiyle, milletvekilleriyle, başkanlarıyla Adanalıların ?Kahraman' unvanını hak ettiğini belirterek, ?Adana'nın birlik ve beraberlikle başaramayacağı hiçbir şey yok.? dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan Uygur kardeşler, yaptıkları esprilerle etkinliğe gelenleri kahkahaya boğdu. Behzat ve Süheyl Uygur'un seyircileri de alarak düzenledikleri yarışmalarda ise meydanda toplanan kalabalık gülme krizine girdi. Adanalı olmaktan gurur duyduklarını anlatan Uygur kardeşler, kampanyaya kendilerinin de kan vererek destek olduklarını söyledi. Programın sonunda bir başka Adanalı sanatçı Haluk Levent sahne aldı. Levent, kan veren herkesi kutlarken, yapılanın kutsal bir iş olduğunu söyledi. Levent şarkılarını seslendirirken seyircilerde kendisine eşlik etti.

Etkinlikte Vali Coş, Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan ve Çukurova kaymakamlıkları ile belediyelerinin yetkilileri, Türk Kızılayı Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ve sponsor firma temsilcilerine, katkılarından dolayı teşekkür plaketleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber