Resim yaparak tedavi oluyorlar

Rize'de ağır ruhsal bozukluğu olan hastalar, Rize Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde resim, el sanatları, tarım gibi uğraş terapileri ile tedavi ediliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında toplum temelli ruh sağlığı merkezlerinin planlanmasının ardından faaliyete geçen merkezde, psikososyal destek hizmetlerinin verilmesi, takip ve tedavilerinin yapılması, psikoterapi ve resim, el sanatları, tarım gibi uğraş terapileri amaçlanıyor.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde, şizofreni, şizoaffektif ve bipolar bozukluk tanılı hastalara tek tek ulaşılarak, gerektiğinde ev ziyaretleri ile hastaları merkezde kayıt altına alıp, düzenli takip, tedavi ve rehabilitasyonlarını sağlayarak topluma kazandırılmaları hedefleniyor.

Merkezde hasta ve ailelerine yönelik psikoeğitim, sosyal beceri eğitimi, aile eğitimi, sağlık eğitimi, ev ziyaretleri, rehberlik hizmetleri, uğraşı, müzik, resim dersleri, psikolog, hemşire, sosyal çalışmacı, iş uğraşı hocası veya gönüllü öğrenciler tarafından veriliyor.

Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe yaptığı yazılı açıklamada, ruh sağlığı konusunda toplumdaki anlayış ve algının zaman içerisinde değişmeye başladığını belirtti.

Ruh sağlığının, önemli çalışma alanlarından olduğunu ifade eden Tepe, şunları söyledi:

"Ruh sağlığı, özellikle gündemimizde olan intihara teşebbüs ve intihar vakaları, önemli çalışma alanlarımızın başındadır. Ruhsal bozukluğu olan tüm hasta yakınlarının açtığımız bu merkeze hastalarını getirerek, tedavilerine çok büyük katkı sağlamaları mümkün. Ayrıca bu sayede hastalar, bir meşgale edinmiş olacağından ailelerin üzerindeki yük de önemli oranda azılmış olacak. Merkez, açıldığından bu yana 100 hastaya hizmet vermekte ve hala aktif olarak hasta alımına devam etmektedir."

Muhabir: Salih Yıldırım

Yayıncı: Murat Kaban

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber