Bakan Çelik: Millete rağmen bir şeyin olmasından yana hiç olmadık, olmayız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hükümetin 250. Madde ile ilgili yapacağı değişiklikle ilgili toplumda duyulan endişeleri değerlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, ?Millete rağmen bir şeyin olmasından yana hiçbir zaman olmadık, olmayız. Bunun üzerine basa basa söylüyorum.? dedi.

Bakan Çelik, Bursa'da mezun olduğu Yıldırım İmam Hatip Lisesi'nde sınıf arkadaşları ile bir araya geldi. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Çelik, 250. Maddede yapılmak istenen değişikliğe açıklık getirdi.

'DARBECİLER YARGILANMASIN YAKLAŞIMI KABUL EDİLEMEZ'

Henüz gerçekleşen bir durum olmadığını belirten Çelik şöyle konuştu: ?Ama bu konular çok farklı şekilde tartışılıyor. İşte yetkili mahkemeler diyor. Bunlar yetkili mahkemeler değil, yetkilendirilmiş mahkemeler. Yani devlete karşı işlenen suçlarlar, darbeler, çeteler, işkenceler gibi yaşanan süreçlere dönük ağır ceza mahkemelerinin görevlendirilmesi şeklinde anlaşılmasının doğru olacağı kanaatindeyim. Yargı sistemimiz bütün insanlık için, insanımız için çok önemli. Çünkü onlar adalet dağıtıyorlar. Ama adaletin dağıtımında bir endişe söz konusu ise sorunlar yaşanıyorsa, yasama görevini yerine getirir ve oradaki aksaklıkları ortadan kaldırır. Ama 'efendim darbeciler yargılanmasın, işkenceciler yargılanmasın, millete zulmedenler, milleti hiçe sayanlar yargılanmasın' gibi bir yaklaşım kesinlikle kabul edilebilir bir yaklaşım olamaz. Ama sistemimizde eksiklikler arızalar var ise onlarla ilgili düzenlemeyi her zaman yaptık, her zaman da yapmamız gerekiyor. Çünkü çünkü amaç adaletin tesisidir. Bu yönüyle olaya bakmak doğru olur inancındayım.?

'MİLLETE RAĞMEN BİRŞEY OLMAZ'

Bakan Çelik, bir gazetecinin, ?250 madde ile ilgili bir toplumda ciddi kaygılar var, bunları paylaşıyor musunuz? şeklindeki sorusu üzerine şunları kaydetti: ?Millete rağmen bir şeyin olmasından yana hiçbir zaman olmadık, olmayız. Bunun üzerine basa basa söylüyorum. Ama milletin vicdanında yer bulmayan konular varsa onlarla ilgili değişiklikler gündeme gelebilir. Milleti rencide edecek, milleti, demokrasi, hak, hukuk, insan hakları konularında rencide eden bir şey var ise bunlara müdahil olunabilir. Ama haksızlık yapanın, hele hele devlete karşı işlenmiş suçlarla ilgili farklı düzenleme düşünmek milletin vicdanında yeni yaralar kanatır. Bu şekilde bakmanın doğru olacağına inanıyorum."

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber