Ladikli Ahmet Hüdai Hocaefendi anıldı

Konya'nın manevi mimarlarından Ladikli Ahmet Hüdai, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği programda dualarla anıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılan anma programının açılış konuşmasını yapan Ladik Belediye Başkanı Şükrü Tınas, programın, Ahmet Hüdai Hocaefendi'nin daha iyi anlaşılması ve tanınması adına önemli olduğunu belirtti.

Konya Müftü Vekili Hamza Küçük de örnek şahsiyetlerin toplumun yolunu aydınlatan önemli isimler olduğunu söyledi. Küçük, birinin aydınlığı bittiğinde diğerinin aydınlığının başladığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, anma programı, Dünya Kur'an-ı Kerim Okuma Birincisi Abdurrahman Sadien'in muhteşem tilavetiyle başladı. Ardından, Yazar Mustafa Özdamar, Ladikli Ahmet Hüdai'nin hayatından örnekler anlattı ve Ladikli Ahmet Hüdai gibi bir veli ve güzel insan olmanın şartının hayatı doğru anlamak, Peygamber Efendimiz'i (sas) izlemek olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konuşmasının ardından Mustafa Özdamar'a teşekkür ederek çiçek ve 'Mesnevi' kitabını takdim etti. Konya'nın binlerce alim, veli yetiştirmiş bir şehir olduğunu söyleyen Başkan Akyürek, Ladikli Ahmet Hüdai'nin son asırda Konya'nın yetiştirdiği önemli büyüklerden olduğunu belirtti. Akyürek, şöyle dedi:

?Konya'nın maneviyat yıldızlarını anmamız, hatırlamamız, yeni nesillere öğretmemiz gerekiyor. Bunu sempozyumlarla, panellerle, programlarla yapmaya devam edeceğiz. Hepsinin mezarlarını, makamlarını düzenleyerek bir Maneviyat Yıldızları Haritası oluşturmak ve gelenlere takdim ederek ziyaret etmelerine vesile olmak istiyoruz.? Anma programı, Grup Dergah'ın seslendirdiği ilahilerle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber