Cumhurbaşkanı Gül'ün Ağrı ve Iğdır gezisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ağrı ve Iğdır'a yaptığı ziyaretleri Twitter'da değerlendirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Azerbaycan, Ermenistan ve İran'a sınırı olan Ağrı ve Iğdır'dan dün döndüğünü hatırlatan Gül, Ağrı Dağı, Tarihi İshak Paşa Sarayı, Ahmedi Hani Baba Türbesi ve öğrencilerle çektirdiği fotoğrafları da takipçileriyle paylaştı.

Ağrı Dağı'nın önemine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, "Her iki ilimizde de huzur ve vatandaşlarımız arasında karşılıklı sevgi görmekten büyük mutluluk duydum. Ağrı Dağı, insanlık tarihi ile ilgisinden dolayı dünyaca meşhur. Ağrı Dağı'nın yüksekliği 5137 metre ve Haziran ayında olmamıza rağmen gördüğünüz gibi bembeyaz" ifadelerini kullandı.

Ağrı'da Cumhuriyet Caddesi'nde yürürken bir kıraathanenin önünde vatandaşlarla sohbet ettiğini anımsatan Gül, Patnos'un yaklaşık 100 bin nüfusuyla büyük bir ilçe olduğunu ve ilçe merkezinde halkla selamlaşırken büyük izdiham yaşandığını belirterek, Patnosluların gösterdikleri sevgi ve muhabbete de teşekkür etti.

Patnos'da Jandarma Komando Alayı'na sancak verdiğini hatırlatan Gül,

"Genelkurmay Başkanı, Jandarma Genel Komutanı, 3. Ordu Komutanı ve vatandaşlarımızın katıldığı tören, her zaman olduğu gibi muhteşem oldu" değerlendirmesinde bulundu.

-İshak Paşa Sarayı-

"İshak Paşa Sarayı adeta bir kartal yuvasına inşa edilmiş bir şaheser" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Gül, 17. yüzyılda inşa edilen sarayın tamamen taş işlemesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tasarımdaki estetik, simetrik ölçüler harikulade. İshak Paşa Sarayı'ndan sonra bugünün kimliksiz, estetikten yoksun binalarını görünce insan hayıflanıyor.

Daha sonra eserlerini, Kürtçe, Türkçe, Farsça ve Arapça yazan, Mem U Zin'in yazarı büyük mütefekkir Ahmed-i Hani'nin türbesini ziyaret ettim.

İshak Paşa Sarayı'na tırmanırken yolda Sarıgül İlköğretim Okulu'nun öğrencileri karne almışlar beni bekliyorlardı. Durdum ve onlarla beraber fotoğraf çektirdik.

Bugün, bu ziyaretle ilgili fotoğraf ve bilgileri Türkiye'nin en uç noktasındaki bir okulun web sayfasında görmek beni gerçekten mutlu etti."

-"İsmi Ağrı Dağı olsa da Iğdır'dan daha güzel"

Eşi Hayrunnisa Gül ile çektirdiği fotoğrafı da paylaşan Gül, Ağrı Dağı'nın Iğdır tarafından daha güzel göründüğüne dikkati çekti.

Gül paylaşımlarına şöyle devam etti:

"İsmi her ne kadar Ağrı Dağı olsa da Iğdır'dan daha güzel gözüküyor. İklim olarak Doğu'nun Çukurovası olarak bilinen Iğdır'da, bayraklar ve sevgiyle karşılandım.

Iğdır ve Ağrı tabiat güzellikleriyle insanı büyülüyor. Ağrı Dağı'nın 2000 metre yüksekliğindeki eteklerinde hala erimemiş kar, göl ve yeşil meralar bir arada."

Muhabir: Selçuk Aval

Yayıncı: Tolga Özgenç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber