Çatak programı Akhisarlı köylülere anlatıldı

Akhisar'da 2012 yılı Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (Çatak) programı uygulamaları tanıtım toplantısı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıya İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, Çatak Programı konu sorumluları mühendis Ahmet Kılıç, Hüseyin Kalaycı, Halil İbrahim Paksoy ile programda yer alan köylerin muhtar ve ihtiyar heyeti katıldı. İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek toplantıda yaptığı konuşmada, "Çatak programı sayesinde toprak ve su kalitesinin korunması, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması amaçlanmaktadır. 2011 yılı Çatak program desteği ilçemizde 4 köyde 58 çiftçiye ait alanda uygulanmış ve programa dahil olan çiftçilerimize 60 bin 60 TL destekleme ödemesi yapılmıştı. 2011 yılında programa dahil olan çiftçiler 2012 ve 2013 yılında olmak üzere 2 yıl daha programda belirttikleri taahhütleri yerine getirmeleri durumunda desteklemeden yararlanmaya devam edeceklerdir. " dedi.

2012 yılında ise geçen sene programa dahil olan 58 çiftçi dışında, yeni çiftçilerin programa dahil edilmesini amaçladıklarını belirten Şenyürek, 2012 yılı Çatak programının Manisa genelinde 10 bin dekarda uygulanacağını, Akhisar için Manisa İl Müdürlüğü'nden 5 bin dekar alan için talepte bulunacaklarını, teknik elemanlar ile Çatak programının tanıtımına yönelik çiftçi bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini, öncelikle ön başvuruların alınacağını, tahsis edilen alan kesinleştikten sonra başvuruların değerlendirileceğini, ön başvuruların destekleme hakkı kazandırmadığını, hibe sözleşmesi imzalanmayan hiçbir üreticinin Çatak destekleme ödemesinden yararlandırılmayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber