Başbakan Erdoğan: İzmir'e 9 yılda 7.6 milyar yatırım yaptık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Göreve geldiğimizden bu yana İzmir'e kazandırdığımız tüm yatırımların bedeli 7.6 milyar Türk lirasıdır.EXPO 2020'yi de İzmir'e kazandırmak istiyoruz"dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti İzmir 4. Olağan Kongresi ardından 40 yatırımın toplu açılış törenine katıldı. İzmir Atatürk Stadı'nın bahçesine kurulan platformda yatırımların resmi açılışlarını yapan Başbakan Erdoğan, "Resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz yatırımların İzmirimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bizim yönetim anlayışımızın temelinde hizmet var. Sevdamız, milletimizi kalkındırmanın sevdası, siyasetimiz, hizmet siyaseti." diye konuştu.

Platformda, açılışı yapılan yatırımları gösteren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Siyasetimizin meyvesini arkamdaki tabloda görüyorsunuz. 40 açılışın toplam tutarı 740 milyon TL'dir. Göreve geldiğimizden bu yana İzmir'e kazandırdığımız tüm yatırımların bedeli 7.6 milyar Türk lirasıdır. EXPO 2020'yi de İzmir'e kazandırmak istiyoruz. EXPO'nun kazanılması durumunda İzmir'e 2020'ye kadar yapılacak yatırım tutarı 30 milyar Türk Lirasını bulacak."

"İzmir, bir değişimin, bir dönüşün içinde." diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, tamamlanan 40 yatırımın kurdelesini, eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte kesti. Açılışın ardından Başbakan Erdoğan İzmir'den ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber