Şuruç Devlet Hastanesi Başhekimi: Batının imkanlarını hastanemize getirdik

Şanlıurfa Suruç Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Âdem Delice, " Batının tıbbi imkânlarını hastanemize getirerek ilk kez 'kapalı rahim ve safra kesesi' ile 'kapalı prostat' ameliyatı gerçekleştirdik, vatandaşımız oldukça memnun." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suruç Devlet Hastanesi'nde, Şanlıurfa'da bulunan hastaneler bünyesinde bir ilke daha imza attıklarını belirten Delice, ilk kez laparoskopik histerektomi (kapalı rahim ve safra kesesi) ameliyatı ile "Plazma Kinetik'' (kapalı prostat) ameliyatını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Delice,'' Artık vatandaşımız kırsaldaki hastanenin imkânsızlıklarından dolayı batıya tedaviye gitmeyecektir.'' şeklinde konuştu.

Delice, TÜİK verilerine göre gelişmişlik sıralamasında 5. bölge olan Suruç'ta, Devlet Hastanesi'nde endoskopik ameliyatlar hasta hakları ve imkânı açısından önemli bir durum olduğunu söyledi. Suruç Devlet Hastanesi'ne yoğun bakım ünitesi kurulması ve tomografi cihazının temin edilmesi için gerekli yazışmaları Sağlık Bakanlığı ile başlattıklarını dile getiren Delice,'' Suruç için şimdiye kadar erişilmesi güç olan sağlık hizmetlerinin hastanemizde mevcut olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İnsana hizmet Hakka hizmet etmek düsturunu hep önümüzde tutarak hayalleri gerçek yapacağımıza inanıyorum.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber