Kızılay'dan Ağrı'daki sel ve Ege'deki depreme acil müdahale

Ağrı'daki sağanak yağış 86 evi oturulamaz hale getirirken, Ölüdeniz açıklarında meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki deprem Ege'de korkuya neden oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afet Operasyon Merkezi'nde acil kriz masası oluşturan Türk Kızılayı, Ağrı'ya yardım malzemesi ulaştırırken, deprem bölgesinde de inceleme başlattı.

Türkiye'nin iki ucunda iki farklı afet yaşandı. Türkiye'nin en doğusunda aşırı yağışlar sel ve su baskınlarına yol açarken, en batısında ise deprem korkusu yaşandı. Ağrı'daki sel ve su baskınları özellikle Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesini etkiledi. Şiddetli yağış sonrası ilçe merkezinde 86 hane oturulamaz duruma geldi. Türk Kızılayı bölgeye acil olarak afet müdahale ekipleri sevk etti. Erzurum Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Ağrı Yerel Afet Lojistik Merkezi'nden yeterli sayıda çadır, battaniye ve mutfak seti sel bölgesine ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunuldu.

Ölüdeniz açıklarında, deniz zemininde gerçekleşen 6.0 büyüklüğündeki deprem ise paniğe sebep oldu. Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nde oluşturulan kriz masasının koordine ettiği afet müdahale ekipleri acil olarak depremin merkez üssüne yakın bölgelerde durum tespitine başladı.

Türk Kızılayı Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi, Muğla, Marmaris ve Fethiye şubelerine bağlı ekiplerin ilk tespitlerine göre bölgede önemli bir hasar ya da yaralanma yaşanmadı. İhtiyaç duyulabilecek ek yardım malzemelerinin ve afet müdahale ekiplerinin gerekli bölgelere sevk edilebilmesi için tüm hazırlıkları tamamlayan Türk Kızılayı gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber