Pedallar Bir asırlık macera için döndü

Bursa'ya 1897 yılında bisikletiyle gelen Ahmet Tevfik Bey'in anısına bu yıl üçüncüsü düzenlenen, "Bisiklet ile 100 Yıllık Macera" etkinliği çerçevesinde, 20'si Hollanda'dan, 10'u İngiltere'den olmak üzere 130 bisikletli pedal çevirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mudanya Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen buluşmada İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'ndan yola çıkarak 3 günde 260 kilometre yolu kat edecek olan bisiklet tutkunları, Bursa merkez, İnegöl, Yenişehir ve İznik duraklarına uğrayarak, Kurşunlu üzerinden tekrar Mudanya'ya gelerek turu tamamlayacak.

Start öncesi Mudanya'da düzenlenen törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bisikletin dünyanın tek çevreci ulaşım aracı olduğunu belirterek, herkesin spor amaçlı kullandığını ancak çevreci ulaşım aracı olarak mutlak suretle geliştirilmesi ve kullanımının artırılması noktasında gayret sarf edilmesi gerektiğine dikkati çekti. "Bu tür etkinliklerin artması yönünde tüm projelere açığız" diye konuşan Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Seçil Pınar İncecik, bisikletleri ile etkinliğe katılan tüm bisikletçilere kazasız belasız yolculuk diledi. Şehircilik ve Çevre Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Dr. Talat Müftüoğlu ise bakanlık olarak belediyelere bisiklet yapımı konusunda şartlı nakdi destekleri olduklarını ifade ederek, bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını önemsediklerini kaydetti.

260 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRECEKLER

Konuşmaların ardından 3 gün sürecek olan 260 kilometrelik etabın startı Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Seçil Pınar İncecik ve Şehircilik ve Çevre Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Dr. Talat Müftüoğlu, Renault İnsan Kaynakları ve Dış İlişkiler Müdürü Hakan Tandoğdu tarafından verildi. Etkinlikte, sporculara Türkiye'nin ilk elektrikli ve çevreci otomobili Renault Fluence Z.E'nin yanı sıra Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Nilüfer Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ve Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri de eskortluk ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber