Kastamonu yeni vizyonlarını belirliyor

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu'ya vizyon belirleme toplantılarının ikincisini, işadamlarını temsilen Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) temsilcileri ile yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda tarım ve hayvancılık, maden rezervleri, tersaneler, mermercilik ve OSB başta olmak üzere hayata geçirilebilecek projeler masaya yatırıldı. AK Parti Milletvekili Gülşen, şehrin çeşitli kesimleri ile yapacağı vizyon belirleme toplantılarını son derece önemsediğini ve bu sayede bilmediği veya yanlış değerlendirdiği konuların doğrusunu bulduğunu söyledi. Şehrin önceki senelerde, önüne geleceğe yönelik hedefler koyduğunu ve günümüzde bu hedeflerin birçoğuna ulaşıldığını belirten Gülşen, ?Şimdi bize şehrimizin geleceğine yönelik yeni hedefler lazım. Hep beraber ortaya koyacağımız bu hedefleri, gerçekleştirmek için yine el birliği ile çalışmalıyız.? dedi.

"SLOW CITY MARKASI ALABİLİRİZ"

KATSO Başkanı Öztosun, her toplantıda dillendirdiğini ifade ettiği Kastamonu'nun 'slow city' markası alması yönündeki düşüncesini, AK Parti Milletvekili Gülşen'e de iletti. Dünyada böyle bir konseptin olduğunu ve hızla geliştiğini kaydeden Öztosun, Kastamonu'nun her yönüyle 'slow city' markası almayı hak ettiğini, bu yönde bir çalışmanın başarıya ulaşması halinde ilimizin tüm dünyadan turist çekebileceğini söyledi. Öztosun, bazı köylerde geleneksel mimariyi yansıtacak konaklama tesislerinin yapılmasının da gerekliliğine dikkat çekti.

Kastamonu ilinin kalkınma araçlarından birinin hayvancılık olduğunu dile getiren KATSO Başkanı Halil Öztosun, bu amaçla özellikle 2013 yılında proje çağrısına çıkacak olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü hibelerinin değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü'nün bakanlık tarafından belirlenen destekleme programında süt hayvancılığının olmadığını ve bunun Kastamonu açısından dezavantaj teşkil ettiğini ifade eden Öztosun, 2013 yılından sonra yapılacak yeni programda mutlaka Kastamonu'daki süt hayvancılığının da desteklenmesi için gerekli çalışmanın yapılmasını istedi.

Öztosun'un bu sözleri üzerine Gülşen, söz konusu program kapsamında süt hayvancılığının desteklenmesi ile ilgili olarak Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve bürokratlarıyla konuyu görüştüğünü ve süt miktarının artmasına paralel 2013 programına ilgili desteğin konulacağının sözünü aldığını belirtti. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun hibe projelerinden tam anlamıyla yararlanılabildiği takdirde Kastamonu'ya yılda 100 milyon euronun girebileceği tahmin ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber