Vatandaşları, telefonda dolandıran çete çökertildi

Başkent polisi, kendilerine ?polis, hakim, savcı' süsü verip, vatandaşları ?Terör örgütü PKK sizin hesabınızı ele geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Parayı şu hesap numarasına aktarın' diyerek yaklaşık 200 kişiyi dolandıran çeteyi çökertti. Aralarında, profesör, albay, iş adamı ve bürokratların bulunduğu şahısları dolandıran çetenin bu yöntemle yaklaşık 10 milyon lira haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 8 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldığı ?kontör çetesi'nin izine ulaştı. Çetenin, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı bir köyde konuşlandığını ortaya çıkaran polis, 4 ilde 37 ayrı adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirdi. Operasyonda 38 kişi gözaltına alındı.

Emniyette sorgulanan çetenin çalışma sistemi de deşifre edildi. Çetenin merkezinin Siverek olduğu ortaya çıkarken, örgütü Urfa'da Ali K., Afyon'da Mehmet T. Ankara'da ise Garip Ç.'nin yönettiği belirlendi. Çetenin isimlerine ulaştıkları şahısları telefonla aradıkları ve kurbanlarına telsiz sesi dinletip kendilerini ?Polis, hakim, ve savcı' olarak tanıttıkları kaydedildi. Bu yöntemle Hacettepe Üniversitesi'nde görevli bir profesörü arayan çete, "Sizin PKK terör örgütüyle bağlantınız tespit edildi. Suçsuz olduğunuzu biliyoruz. Örgüt sizin hesabınızı ele geçirdi. Size vereceğimiz hesap numarasına bütün paranızı aktarın" diyerek 147 bin lirasını aldıkları belirlendi. Çetenin, benzer bir yöntemle Ergenekon Terör Örgütü ile bağlantılı olduklarını iddia ettiği 1 muvazzaf paşa ile albay rütbesindeki 6 askeri personeli arayarak isimlerinin listeden çıkarılması için verdikleri hesaba para yatırmaları talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Askerlerin çetenin verdiği hesaba yüklü miktarda para yatırdıkları belirlendi. Zanlıların bu yöntemle yaklaşık 200 kişiden 10 milyon lira vurgun yaptığı öğrenildi

Gözaltına alınan zanlılardan 25'i mahkemeye sevk edildi. Çetinin, ayrıca 4 elemanın da daha önce tutuklandığı belirlendi. Yakalanan şahısların PKK terör örgütüyle bağlantısının olup olmadığı ise araştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber