Avukatlara Hakim ve Savcılık Yolu Açılıyor

Meclis Genel Kurulunda kabul edilen kanun ile avukatlara hakim ve savcı olma yolu açıldı. 2005 yılı içinde bu şekilde ne kadar avukat alınacağını Türkiye Adalet Akademisinin görüşünü alarak Adalet Bakanlığı belirleyecek. Yapılacak olan sözlü ve yazılı sınava mesleğinde fiilen üç yıl yetişmiş avukatlar başvurabilecek. Detay için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Haziran 2005 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakim ve Savcılar Kanununda yapılan değişilikle avukatlar hakim ve savcı olabilecek.

Avukatlık mesleğinden hakim ve savcılı adaylığına geçmek isteyenlerin 2802 sayılı Kanunun 8'inci maddesinin (ı) bendi hariç diğer şartları taşımaları, mesleklerinde fiilen en az üç yıl çalışmış, otuzbeş yaşını doldurmamış ve kendi aralarında yapılacak olan yazılı yarışma sınavı ve mülâkatta başarılı olması gerekmeketdir.

Her yıl alınacak aday sayısı, avukatlık mesleğinden alınacaklarla birlikte Türkiye Adalet Akademisinin görüşü alınmak suretiyle, kadro ve ihtiyaç durumuna göre Adalet Bakanlığınca tespit edilecektir.

Avukatlık mesleğinden adaylığa alınanların, altı ay süreli meslek öncesi eğitimleri, Adalet Bakanlığının görüşü alınmak suretiyle Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenen esaslara göre Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezinde yaptırılır.

Ayrıca hâkim adaylığında geçen sürenin tamamı ile avukat adaylığında mahkemelerde yapılmış olan staj süresi, kademe ilerlemesi ve derece yükselmesinde değerlendirilir.

Hakim ve savcılık kanununda yapılan değişikliklerin tümünü görmek için tıklayın.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber