Adapazarı Şeker Fabrikasının satılması

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifinin sahibi olduğu Adapazarı Şeker Fabrikasının hisselerinin satış ve devri konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesini içeren olağanüstü kongreden; fabrikanın hisselerinin satışına yetki kararı çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Atatürk Stadyumunda yapılan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) olağanüstü Genel Kurulu'nda 2 bin 415 üye çiftçi oy kullanırken; bin 262 kişi fabrikanın hisselerinin kısmi ya da tamamen satışı için APEK Yönetim Kuruluna yetki verilmesini istedi. Yetki verilmesin diyenlerin sayısı 525'de kalırken 27 oy boş çıktı, 1 oy

geçersiz sayıldı.

Sandıktan çıkan sonuca göre, 2005 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan ihalesini kazanarak fabrikayı satın alan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi; fabrikanın hisselerinin belli bir bölümü ya da tamamının satılması için üyelerinden yetki almış oldu.

Adı özelleştirildiği günden bu yana şaibelerle anılan ve son olarak Şeker Kurulu tarafından açıklanan kotanın ardından yöneticileri tarafından bu şartlarda üretime devam edemeyecekleri açıklanan fabrikanın bir bankaya yüksek miktarda kredi borcu bulunuyor. Sakarya'nın konum itibari ile en önemli yerlerinden birinde yer alan fabrikanın, üretimde kullanılan ekipmanları ve yatırımları dışında da çok önemli bir gayrimenkul zenginliği bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber