Manavgat Şelalesi'ne gelen ziyaretçi sayısı yeni projeyle artacak

Manavgat'ın Sarılar Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy'un hazırladığı Manavgat Şelalesi'ni Güzelleştirme Projesi, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'tan tam not aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl 1 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Manavgat Şelalesi'nin turizm şehrinin sembolü olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, hazırladıkları projeyle bölgede yeniden bir düzenleme yapılarak, yerli ve yabancı turistlere daha çok hizmet vereceklerini kaydetti.

Hazırladıkları ve Vali Altıparmak'ın onayladığı projeyle çağlayana gelen misafirlerin alandan daha çok yararlanacağını anlatan Ersoy, proje kapsamında aynı zamanda çevre kalitesini artıracak bir düzenlemenin yapılacağını ifade etti. Ersoy, "Proje 2 bölüme ayrılıyor. Birinci bölümde şelale ve park alanlarının oluşturduğu 42 bin 250 metrekarelik alan, ikinci bölüm ise daha çok yöre insanının kullanacağı 15 bin metrekarelik bakış teras alanı. Değişik aktiviteleri sağlayan rekreasyon alanı olma özelliğiyle çağlayan çevresinde turizm potansiyeli hep önplanda tutulacak. Yeşil alan daha çok olacak. Kötü kullanım alanları sona erecek. " dedi.

Başkan Ersoy, bölgede doğa ve eko turizmi yaygınlaştırmak için çağlayanın etrafına yeni ağaç, bitki ve çiçek türleri dikeceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber