Eski terminalin yerine Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi yapılacak

Sakarya'da yıkımı yapılan eski şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu alana Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haziran ayı meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Gar Meydanı, Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi, Bilim Merkezi ve raylı sistem konularında açıklamalarda bulundu. Toçoğlu; İller Bankası'ndan, Gar Meydanı için ilave 5 milyon, eski şehirlerarası otobüs terminalinin yerine yapılacak Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi için 4 milyon ve Bilim Merkezi için de 8 milyonluk kredi kullanmayı istediklerini söyledi.

Vergi ve sigorta borçlarının, büyükşehir belediyesinin gelirlerinin yüzde 40'ını kapsadığını ve hizmet verebilmek için İller Bankası'ndan uygun kredi almanın mantıklı ve uygun olduğunu kaydeden Toçoğlu, "Gar Meydanı 20 milyon liraya kamulaştırılıyor. Gar Meydanı kamulaştırılmasın diyemeyiz. Güney Terminali'ndeki binaya üniversiteden sağlam raporu gelmedi ve yıkım kararı alarak o binayı yıktık. Şimdi oraya Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Yaşlı Hizmet Birimi, aile ve çocuk kulüplerinin yer aldığı nitelikli bir tesis olacak Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi'ni hizmete sunacağız. 4 bin 600 metrekare kapalı alana sahip Bilim Merkezi'ni ise Serdivan'da yapacağız. Serdivan Meclisi bize yer gösterecek. Bilim merkezimize TÜBİTAK 15 milyon liralık malzeme desteği verecek. Maliyetli, fakat şehrimiz için önemli ve gerekli işler." dedi.

Adapazarı-Arifiye arasında uygulanacak hafif raylı sistem ile alakalı bilgiler veren Toçoğlu, TCDD ile protokol imzalamak için meclisten yetki istediklerini ifade etti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de bölgenin ulaşım havzası olma fikrine sıcak baktığını anlatan Toçoğlu, şunları dedi: "Gar, Mithatpaşa, Otogar, Arifiye ve Sapanca arasındaki hafif raylı sistemde biz tecrübe kazanacağız. Bir tanesi yedek olmak üzere 3 aracımız hazırlandı. Duraklar için de ihaleye çıkacak ve TCDD ile protokol imzalayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber