Türkçe'nin gülleri Dadaşları coşturdu

"İnsanlık El Ele Bayram O Bayram Ola' sloganıyla gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'nın Anadolu ayaklarından biri de 20 farklı ülkeden 90 öğrencinin katılımıyla Erzurum Arena Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 30 bin kişinin izlediği programda Erzurumlular unutulmaz bir gece yaşadı.

Gecenin sunuculuğunu Saim Orhan yaptı. Programa özel olarak katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, isim vermeden Fethullah Gülen Hocaefendi'ye övgü yağdırdı. Türkçe olimpiyatlarının ruhunun Erzurum'dan Gülen Hocaefendi'nin köyünden çıktığını dile getiren Bakan Akdağ, "Bugün çok güzel vesile ile Erzurum'a misafir aldık. Dünyanın dört bir tarafından pırıp pırıl gençler bugün bu tertemiz toprakta bu mübarek toprakta bir araya geldi. Allah'a hamdediyorum. Türkçenin güzelliğini gönüllerimizde buluşturdular. Hepsine hoşgeldin diyorum. Değerli Erzurumlular hemşehrilerim söylenecek çok söz var. Ama kısa konuşacağım, bu ruh nasıl oldu da stadyumu dolduran sizlerin karşısına çıktı. Buna Erzurum'dan işaret etmek istiyorum uzak değil şurada Korucuk köyü hemşehrilerim. Uzak değil hepimizin gönlünün güzelliği ile ısıtan, kardeşliğimizi bize hatırlatan Alvarlı Lütfü Efe Hazretlerinin mübarek kabri şurada değerli kardeşlerim. İşte biz bu güzellikte burdayız. Bu ruh Erzurum'dan çıkıp Alvarlı Efe Hazretlerinin gösterdiği istikamette bütün dünyaya yayıldı. Gönül erleri Allan rızası için Türkçelerini, kültür, inançlarını dünyanın dört tarafına taşıdı. Erzurum adına, Türk milleti adına, sizlerin adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Erzurumlular da Türkçe Olimpiyatları'nın Anadolu ayağının Erzurum'da gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber