Genelkurmay genelgesine rağmen orduevinde başörtü yasağı sürüyor/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay'ın orduevlerine gelecek sivillere kıyafet yasağı uygulanmayacağı genelgesine rağmen Büyükçekmece Subay Orduevi'ne bir düğüne gelen Fatma Babacan başörtülü olduğu için alınmadı.

GENELKURMAY Başkanlığı, Orduevleri'ndeki düğün salonlarına gelen misafirlere başörtü yasağı getiren yönetmeliği değiştirdi ancak İstanbul Büyükçekmece Orduevi'nde yasağın devam ettiği ortaya çıktı. Komşusunun düğününe katılmak için Büyükçekmece Subay Orduevi'ne girmeye çalışan başörtülü Fatma Babacan, eşarbının şeklini değiştirmediği için içeriye alınmadı. Görevliler, Babacan çiftini düğüne almamak için orduevinin giriş kapısını kilitledi.

Eşarbı bizim istediğimiz gibi bağla

Fatma Babacan ile Hayati Babacan çifti, komşularının Büyükçekmece Orduevi'ndeki düğünlerine katılmak üzere davetiyeleriyle birlikte içeri girmek istedi. Bu sırada görevli askerler, Fatma Babacan'ın başörtüsünün şeklini değiştirip, alttan bağlaması gerektiğini söyledi. İtiraz eden Fatma Babacan ile eşi Hayati Babacan, kanunların değiştiğini ifade ederek, yeniden içeri girmek istedi ancak görevliler Babacan çiftini içeriye almadı.

Karşılarında kamerayı gören görevliler, kapıyı kilitleyip ayrıldı. Diğer davetliler de kapı kapalı olduğu için içeri alınmadı. Davetlilerin meraklı bakışları altında kapıyı açan bir vatandaş ile Hayati Babacan girişte tartıştı. Başörtüsü yasağını savunan şahıs, Babacan ve basın mensuplarına tepki gösterdi.

Genelkurmay Mayıs'ta değiştirdi

Genelkurmay Başkanlığı, 17 Mayıs 2012 tarihinde Orduevleri, Askeri Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönetmeliği'nde değişiklik yapmış ve orduevi, askeri gazino ve sosyal tesislerdeki düğün salonlarına gelen davetlilere kılık kıyafet serbestisi getirmişti. Yönetmelik değişikliğinin tüm personeli kapsadığı ve subay eşleri ile yakınlarının da tesislere girebileceği iddiaları üzerine Genelkurmay değişikliğin personeli kapsamadığını duyurmuştu.

Askere alırken annen başörtülü mü diye sormuyorlar?

FATMA Babacan olayı şöyle anlattı: ?Bu şekilde bağladığım için içeriye alınmadım. Bana bu şekilcilik çok saçma geliyor. Onların istediği gibi bağlamadım, girmedim. Ben asker değilim. Oraya görevli olarak da gitmiyorum. O yüzden bana şekil diretemezler. Askere giden çocuklarımıza ?Senin annen nasıl?' diye soruyorlar mı? Ben şimdi çocuğumun böyle bir yerde bulunmasını ister miyim?? Hayati Babacan da ?Görevli astsubaya kanunun değiştiğini ifade ettim. O da kendilerine yazı gelmediğini savundu. ?Basını çağıracağım' deyince telaşla birilerini çağırdılar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber