Emniyet kemeri takmayan sürücünün hali/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Ajansı, savaş muhabirliği eğitimi kapsamındaki ileri sürüş teknikleri dersinde, emniyet kemerinin hayat kurtarıcı rolü gözler önüne serildi.

Trafik Eğitim Daire Başkanlığınca Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü yerleşkesinde verilen uygulamalı derste katılımcılar, saatte 5 kilometre hızla giden bir araçta emniyet kemeri takmayanların yaşadığı tehlikeleri tecrübe etti.

Bir platforma monte edilen ve kendi etrafında 360 derece dönebilen araca öğrenciler ikişerli olarak bindi. Öğrencilerin deneyimleme sırasında yaşadıklarını daha sonra izleyebilmeleri için de aracın ön tarafına kamera konuldu. Kursiyerler, saatte 5 kilometre hızla giden bir aracın takla atması durumunda yaşanılanları önce emniyet kemeri takmadan, sonra ise emniyet kemeri takarak tecrübe etti.

Tecrübe edenler ne dedi?

Sertifika programına katılanlar arasında yer alan AA muhabiri Meltem Uzun, ''Emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu anlama fırsatı buldum. Bundan sonra araca bindiğimde ilk işim emniyet kemerini takmak olacak'' dedi.

AA kameramanlarından Tolga Çıplak ise emniyet kemeri takmanın aracın hızından bağımsız bir durum olduğuna işaret ederek, ''Kursta gördük ki 5 kilometre hızla giden bir araç takla attığında emniyet kemeriniz yoksa yaralanmalar kaçınılmaz oluyor. Ancak, emniyet kemeriniz takılı ise olabilecek yaralanmaları minimuma indirme şansına sahip oluyorsunuz. Aracın hızı düşük bile olsa hem sürücünün hem de araçtaki diğer kişilerin emniyet kemerinin mutlaka takılı olması gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber