Kalbi üç kez duran hasta tekrar hayata döndü

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde aniden fenalaşarak yere yığılan bir vatandaş, ambulansla kaldırıldığı hastanede 3 kez kalbinin durmasına rağmen yapılan müdahalelerle hayata döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cihanbeyli'de fenalaşan Mustafa Y. (66), ambulansla Özel Medline Konya Hastanesi'ne getirildi. Üç defa kalbi duran Mustafa Y., Özel Medline Konya Hastanesi'nden Doç. Dr. Mete Alpaslan ve ekibi tarafından yapılan müdahalenin ardından hayata döndü. Tekrar sağlığına kavuşmanın verdiği mutluluk ile yaşadıklarını anlatan Mustafa Y., ?Daha önce herhangi bir rahatsızlığım yoktu. Aniden başlayan mide bulantısı ve kalp ağrısı ile yere yığıldım. Kalp krizi teşhisi ile Özel Medline Konya Hastanesi'ne ambulans ile getirildim. Bilincim kapalıyken üç defa kalbim durmuş. Doktorlarımın göstermiş olduğu yoğun çabalar sayesinde tekrar hayata döndüm. Sağlığıma kavuşmama vesile olan doktorlarıma çok teşekkür ederim. Bundan sonra sağlığıma daha fazla dikkat ederek, doktorlarımın bütün tavsiyelerini dinleyeceğim? dedi.

Doç. Dr. Mete Alpaslan ise, "Hastamız kalp krizi teşhisiyle sağlık ekipleri tarafından hastanemize getirildi. Acil servise girdikten sonra kalbi duran hastanın, yapılan müdahaleyle kalbi tekrar çalıştırıldı. Bilinci kapalı ve suni solunum altında iken gerçekleştirilen anjio ve balon stent uygulaması ile hastanın tıkalı damarı açıldı. Bilinci tam olarak açılan ve üç günde taburcu olan hasta, sağlığına kavuşarak evine döndü? dedi. Kalp krizinde hastayı hayata döndüren en önemli faktörün erken teşhis olduğunun altını çizen Doç. Dr. Mete Alpaslan, ?Kalp krizinin ilk saatlerinde ani kalp durmaları sık olur. Hastane dışında meydana gelebilecek kalp durması hastanın ölümüne neden olabilirken, erken müdahale ile hastanın bilinci kapalı da olsa hasta tedavi edilebilir. Bu nedenle yaygın göğüs ağrısı hisseden kişilerin acil servislere erken başvurmaları, muhtemel ani kalp durmaları ve ani ölümleri engellemek açısından çok önemlidir? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber