Çankaya Belediyesi evde hizmet etmeye devam ediyor

Çankaya Belediyesi, 'Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri'ni, engellilere ve yatağa bağımlı Çankayalılara, ev ortamında sunmaya devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılın ilk beş ayında yüzlerce pansuman ve enjeksiyon yapan Çankaya Belediyesi, yaklaşık bin hastanın da hastaneye nakledilmesini sağladı.

Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yaş sınırı olmaksızın engellilere, 65 yaş üstü ve yatağa bağımlı durumdaki Çankayalılara evde sağlık ve bakım hizmeti vermeye devam ediyor. Belediyesi sağlık personeli, yılın ilk beş ayında, hastane ya da ameliyat sonrası bakım gereksinimlerinde, anlık hemşirelik uygulamalarında, kronik hastalığı olan 65 yaş üstü vatandaşlara ve engellilere 800 pansuman, 400 enjeksiyon yapmasının yanı sıra 40 serum taktı.

Resmi tatiller dahil olmak üzere, her gün 08.00-20.00 saatleri arasında sağlık hizmeti sunmasının yanı sıra gerekli durumlarda hastaları hastanelere nakleden sağlık personeli, yaklaşık bin hastanın naklini gerçekleştirdi.

Yaşlı, hasta ya da engelli olmaları nedeniyle fiziksel olarak evini temizleyemeyen, maddi açıdan bakıcı ve temizlikçi çalıştıramayacak durumdaki vatandaşların evlerinde sağlıklı bir ortam oluşturmayı hedefleyen Çankaya Belediyesi, yılın ilk beş ayında 300 ev temizliği de gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber