Doğalgaz çalışmaları devam ediyor

Erzincanlıların merakla beklediği doğalgaz çalışmaları devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincanlıların merakla beklediği doğalgaz çalışmaları devam ediyor. 2007 yılından itibaren Erzingaz tarafından yürütülen yatırım çalışmaları kapsamında, 2012 yılına kadar 191 kilometre doğalgaz hattı döşendi. Erzingaz, 2012'de ortalama 110 kilometre doğalgaz hattı döşemeyi hedefliyor.

2012 yılı yatırım çalışmalarını üç etapta yürütecek olan Erzingaz, Yunus Emre mahallesinde çalışmalara başladı. Doğalgaz boru hattı çalışmaları Cansuyu Projesi ile paralel yapılacak.

Erzingaz Doğalgaz Dağıtım AŞ İşletme Müdürü Gürkan Odabaşı, 2012 yılı yatırımları hakkında bilgi verdi. Bu yılki çalışmaların 3 etap halinde gerçekleştirileceğine dikkat çeken Gürkan Odabaşı, ?Birinci etap çalışmalarımız; Yunus Emre, Fatih, Atatürk, Cumhuriyet ve Başbağlar mahallesinden oluşacaktır. İkinci etapta, Mengüceli ve Akşemsettin mahallelerinde doğal gaz alt yapı şebekesi çalışmalarıyla devam edilecektir. Üçüncü ve son etapta, Barbaros ve Halitpaşa mahallelerindeki çalışmalarımızla 2012 yatırımımız son bulacaktır. Ayrıca lisansımıza bu yıl dahil olan Kavakyolu beldesine de ilk gaz arzını sağlamış olacağız. Bugün itibariyle çalışmalarımıza Yunus Emre Mahallesinde fiili olarak başlamış bulunmaktayız. Planlanan yatırım neticesinde toplamda 3 bin bina ve 9 bin konutun önüne gaz arzını sağlamış olacağız. Bu kapsamda şehrin batısında kalan çelik şebekemizi 4 kilometre daha uzatarak iki tane bölgede basınç düşürme istasyonunu devreye alacağız. Bu yatırımın Erzingaz'a maliyeti yaklaşık olarak 4,7 milyon TL'yi bulmaktadır.? dedi.

ABONE İŞLEMLERİ BAŞLADI

İlk etap çalışmalarının başladığı bölgelerde vatandaşların abone olabileceklerini söyleyen Erzingaz Doğalgaz Dağıtım AŞ İşletme Müdürü Gürkan Odabaşı, sözlerine şöyle devam etti: ?İkinci ve üçüncü etapta yer alan mahallelerde yaşayan vatandaşlar da ilerleyen günlerde abone merkezimize davet edileceklerdir. Vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmeleri ve abone merkezimizde yaşanabilecek yoğunluktan dolayı mağdur olmamaları için bu yıl abonelikleri etap etap alacağız. Abone olmak isteyenlere ödeme kolaylığı sağlamak için bugünden itibaren geçerli olacak ?Ekonomik Fırsat Kampanyası' abone bağlantı bedeline 6, güvence bedeline 3 taksit imkanı sağlayacak. Yılın tek kampanyası olacak bu fırsat, 31 Temmuz tarihinde son bulacak. Kampanya ile ilgili daha yoğun bilgilendirme önümüzdeki hafta yapılacak.?

Gürkan Odabaşı, yatırımların sonucu olarak, Erzincan'da toplamda 23 bin 500 konutun önüne doğalgaz ulaştırmış olacaklarını kaydetti. Şu an itibariyle 18 bin aboneye ulaştıklarını kaydeden Odabaşı, bu yatırımlar neticesinde 18 binin üzerine çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber