Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gülay Yaşar davasında müdahil oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, pencereden düşerek öldüğü iddia edilen Gülay Yaşar'ın eski eşi Muhittin Ö. hakkında ?tehdit ve hakaret? suçundan açılan davada müdahil oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'ndaki 29. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Muhittin Ö., taraf avukatları ve Gülay Yaşar'ın babası Duran Yaşar hazır bulundu. Duruşmaya, sanık avukatı Burcu Düzen Gürler'in talebi üzerine aralarında Muhittin Ö.'nün annesi Hatice Sağdıç ile kız kardeşi Seçil Ö.'nün de bulunduğu 5 tanığın dinlenmesi ile devam edildi.

Muhittin Ö.'nün annesi Hatice Sağdıç, ifadesinde, ?Mağdur Gülay Yaşar, oğlumun eski eşi olup gelinimdir. Evli kaldıkları süre içerisinde aralarında herhangi bir hakaret ve tehdit olayına şahit olmadım. Boşanmalarından sonra Gülay beni telefonla aradı. Muhittin ile konuştuklarını, durumlarının iyiye gittiğini söylemişti. Ben de bunun üzerine neden karakola gidip şikayetçi olduğunu sorduğumda, şikayeti yapmak zorunda olduğunu, iş yerinden gidip şikayetçi olmaması halinde işten çıkarılacağının söylenmesi nedeniyle şikayetçi olduğunu söylemişti? dedi.

Muhittin Ö.'nün kız kardeşi Seçil Özücoşkun ise, ?Gülay Yaşar ağabeyimin eski eşidir. Evli kaldıkları süre içerisinde arlarında herhangi bir olaya rastlamadım. Hakaret ve tehdit olayı olmadı, anlaşarak boşandılar. Daha sonra Gülay ile konuştuğumuzda Muhittin ile tekrar bir araya gelme ihtimali olduğunu, hatta bebek istediklerini söylemişti. Bu konuşmamızdan 3 gün sonra karakola gidip şikayetçi olmuş. Kendisi bana ailesinin ve çalıştığı iş yerinin isteği üzerine şikayetçi olmak zorunda kaldığını, işten atılmamak için bu yola başvurduğunu söyledi? diye konuştu.

Tanık beyanlarına karşı görüşü sorulan Gülay Yaşar'ın babası Duran Yaşar, ?Sanığın hakaret ve tehditleri üzerine kızım kayınvalidesini aradı. Muhittin'in ve ailesinin zarar görmemesi için şikayetçi olmak istemediğini ancak tehditlerin devam ettiğini söylemiş. Kayınvalidesi ise Muhittin'in 5 yaşından beri bazı olaylara takıntısı olduğunu söylemiş. Bize zarar verebileceğini söyleyerek, ?Mümkünse evinizi değiştirin' demiş? diye konuştu.

Duran Yaşar'ın ifadesi üzerine söz alan Hatice Sağdıç ise, ?Duran Yaşar'ın beyanında belirttiği gibi bir sözü sarf etmedim? dedi.

Dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşma ertelendi. Mahkeme ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının suçtan doğrudan doğruya zarar görme ihtimaline binaen davaya müdahil olarak katılmasını kabul etti.

Öte yandan duruşmanın başlamasından kısa bir süre önce adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, bir basın açıklaması yaptı. Gülay Yaşar'ın babası Duran Yaşar'ın da destek verdiği açıklamada, Muhittin Ö.'nün tutuklanması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber