Erzurum'da şehit polis anısına kızak yarışması düzenlendi

Erzurum'da şizofren hastası bir kişi tarafından geçen yıl şehit edilen polis memuru Suat Orak'ın anısına Erzurum'da tekerlekli kızak yarışması düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, Yakutiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kızak Federasyonu tarafından Menderes Caddesi'nde kızak yarışması tertiplendi. 10 sporcunun zamana karşı mücadele ettiği yarışmalar erkek ve bayanlar kategorilerinde gerçekleştirildi. Erzurumluların da merakla izlediği yarışmalar sonucunda erkeklerde İsa Güzeloğlu, Muhammed Ali Dellalbaş ve Ertuğrul Yalçın ilk üç dereceyi elde etti. Bayanlar da ise Burcu Büşra Şen, Ayşenur Yıldırım ile Elif Yurttaş ilk üçe girdi.

"ŞEHİDİMİZİN ANISINI YAŞATMAK İSTEDİK"

Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, şehit polis memuru Suat Orak'ın anısına söz konusu şampiyonanın düzenlendiğini söyledi. Yıldız, şehit Orak'ın hatırasının yaşatılması için kızak yarışmasının geleneksel hale getirilmesini planladıklarını anlattı.

Amaçlarının şehitlere vefa ve aynı zamanda şehrin kış turizmine ilgiye çekmek olduğuna değinen Yıldız, "Amacımız geçen Ocak ayında şehadet şerbeti içen Suat Orak'ı rahmetle anmak, dua göndermekti. Bu arada Erzurum'da kayak sporunun tanıtılması ve bütün tabakalara yayılmasını amaçladık. Şehadet şerbetini içmiş olan Suat kardeşimizin de isminin ilelebet yaşamasını istiyoruz." dedi.

Milli kızakçı Ertuğrul Yalçın da böylesi bir organizasyonda yarışmaktan sevinç duyduğunu anlattı. Tatilini geçirmek için İstanbul'dan Erzurum'a gelen Kemal İliçoğlu ise Erzurum'un kış sporları merkezi olduğunu dile getirdi. İliçoğlu, bütün gençlerin spor yapması halinde ülkenin daha mutlu olacağını söyledi.

Dereceye girenlere madalyalarını Emniyet Müdürü Yıldız ile Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintımar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber