'Turistin yol güvenliğini tehlikeye atanlar, en ağır şekilde cezalandırılmalı'

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, havalimanından alınan turistin kaldığı otele yerleştirmede trafikte yol güvenliğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aktif turizm sezonunun başlamasıyla birlikte önümüzdeki günlerde turist kazalarıyla irkilmek istemediklerini belirten Sururi Çorabatır, turist taşımada yabancı konukların can güvenliğini tehlikeye atan ve trafik kurallarını hiçe sayan şoförlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Çorabatır, Manavgat'ta Manavgat Sanayici ve İşadamları Odası(MATSO)'da meclis üyeleri ve turizmcilerle bir araya gelerek turizmde yol güvenliği ve alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirme yaptı.

Aşırı sürat, trafik kurallarını çiğneme, hatalı sollama, ışık ihlali ve alkollü araç kullanmanın çoğu zaman ölümle sonuçlandığını belirten Çorabatır, binlerce kilometreden gelerek Antalya'ya tatile gelen bir yabancı konuğun kaldığı otele götürmede can güvenliğini çok önemli olduğunu söyledi.

Hatalı trafik kazalarına bağlı turist ölümlerinin Türk turizminin imajına zarar verdiğinin altını çizen Çorabatır, sezonda turist taşıyan otobüslerin kaza yapmaması için dua ettiklerini ifade etti. Tatil için gelen bir turistin havalimanından alındıktan sonra yolda trafik kazasında hayatını kaybetmesinin anlatılması zor bir durum olduğunu belirten Çorabatır, yaz sezonunun başladığı şu günlerde trafik kurallarını ihlal eden, hatalı sollama yapan, kırmızı ışık ihlali yapan, yolda yarış yapan ve alkollü araç kullanan sürücülerin gözünün yaşına bakılmadan en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi. Çorabatır, "İnsan hayatı ucuz değil. Özellikle turist taşıyan otobüslerin sıkı denetlenmesini istiyoruz. Her sezon turist kazası olmasın tatile gelen konuklarımızı sağ salim ülkelerine gönderelim diye dua ediyoruz. Turist taşıyan otobüslerde 2 çift şoför çalıştırılması kontrolleri çok sıkı yapılmalı. Uzun süre direksiyon sallayan şoförün uyumasıyla birlikte taşıdığı yolcuların ve kendi canını hiçe sayarak tehlike atmasına izin vermeyelim. Huzurlu bir yolculuk için hepimizin trafik kurallarına uyması insanlık erdemi." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber