TÜROFED Başkanı Ayık: Otel belgelendirmesi tek elden yapılmalı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, konaklama tesislerinin belgelendirilmesinde çeşitli kuruluşların yetkisi olduğunu belirterek, belgelerin tek elden verilmesini istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra belediyelerin de konaklama tesislerine belge verdiğini kaydetti. Ayık, ?Bu konuda bir yetki karmaşası ve çok başlılık gözlemliyoruz. Bakanlığın konaklama tesislerinin belgelendirilmesi konusunda son dönemde yapmış olduğu çalışmaları TÜROFED olarak destekliyoruz. Belgelendirme tek elden yapılmalı.? diye konuştu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Türkiye'de konaklama sektörünün çatı kuruluşu TÜROFED bir araya geldi. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek'e turizm sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. Birliğin yeni projesinin dinamik ve interaktif bir web sitesi hazırlayarak tüm Türkiye'yi bölgeler ve destinasyon bazında tanıtmak istediklerini belirten Ayık, şöyle konuştu: ?Türkiye Destinasyon Tanıtım Projesi, yerli ve yabancı tatilci ve profesyonellere yönelik tanıtım amacıyla hazırlanan, internet siteleri, telefon uygulamaları, basılı rehber ve mini katalog yayınlar ve sosyal medya aracılığıyla yapılacak geniş kapsamlı tanıtım projesidir.?

?DESTEĞİNİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

TÜROFED Başkanı, projenin esas itibariyle farklı güncelleme kaynaklarından ?online', ?otomatik' ve ?manuel' olarak güncellenen, merkezi bir veri tabanında tutulan zengin içerik ile farklı dillerde uluslararası tanıtımı hedeflediğini kaydetti. Osman Ayık, ?Bu projede turizmin başkenti Antalya'ya ve Batı Akdeniz'e özel bir önem vermek istiyoruz, sektörle ilgili tüm kuruluşların ve BAKA'nın desteği bizim için çok önemli.? diye konuştu.

Toplantıda, turizm sektöründe yaşanan son gelişmeler de masaya yatırıldı. Kitle turizmine yönelik çeşitli eleştirilerin bulunduğunu, ancak kitle turizmine tamamen eleştirel bir gözle bakılmasının doğru olmadığını vurgulayan Ayık, ?Bugün genel olarak turizm kapasitesi, oteller, altyapı, ulaşım açısından baktığımızda kat ettiğimiz mesafeyi kitle turizmine borçluyuz. Bu noktada yapılması gereken sadece eleştirmek değil, yeni bir söylem geliştirmek ve bunun üzerine ne inşa edebiliriz, onu bulmak olmalı.? ifadelerini kullandı.

?BAKA OLARAK TURİZME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ'

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de Türkiye'nin konaklama sektöründeki en büyük kuruluşu TÜROFED'i ve Başkan Osman Ayık'ı ziyaret etmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. BAKA olarak Antalya, Isparta ve Burdur illerinde turizm sektörüne büyük önem verdiklerini dile getiren Engin, BAKA olarak zengin ve nitelikli Arap turistleri bölgeye çekmek amacıyla sektörle işbirliği içinde ?Fam Tripler' organize ettiklerini aktardı. Engin, şunları söyledi:

?Fam Tripleri önümüzdeki dönemde de yapmak istiyoruz. Bunların yanı sıra turizmi çeşitlendirmeye ve derinleştirmeye yönelik çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz. Sağlık turizmi, kongre turizmi, golf turizmi ve eko-turizm önümüzdeki dönemde BAKA'nın öncelikleri arasında yer almaya devam edecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber