Belde sakinleri, dozerin önüne atlayıp yol çalışmasını durdurdu

Afyonkarahisar'ın Beyyazı beldesi halkı, taş ocağına giden yolun açılmasını ikinci kez engelledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylem öncesi olay yerinde çok sayıda jandarma, çevik kuvvet polisi ve panzer hazır bulunduruldu.

Tarlalarından taş ocaklarına yol açılmasına karşı çıkan ve eylem yapan belde sakinleri, bu kez de taş ocağına açılacak olan yeni yol yapımında çalışan Afyonkarahisar Belediyesi'ne ait kepçeyi engellemek için eylem yaptı.

Beyyazı'da yaşanan eylemde, jandarma ekipleri ile belde sakinleri arasında zaman zaman tartışmalar da yaşandı. Belde sakinlerinin eylemine sık sık yapılan anonslarla müdahale edileceği söylenmesine rağmen, belde sakinleri yolu açmamakta direndi. Dozerin, çalışmasına son vererek olay yerinden uzaklaştırılmasının ardından sakinleşerek merada oturan vatandaşlar, dozer TIR aracına yüklenip il merkezine gidinceye kadar geçen yaklaşık 3 saatlik sürede güneşin altında çocukları ile bekledi. Vatandaşlar, ?Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Meramızı elimizden almak istiyorlar. Hayvancılığımız ve çiftçiliğimiz biterse biz neyle geçineceğiz. Bizi görmemezlikten gelenleri vicdanları ile baş başa bırakıyoruz.? dedi.

Eylemde dozerin yol açmasına engel olmak isteyen grubun arasında bulunan 60 yaşındaki R.Ö. isimli bayan baygınlık geçirirdi. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan R.Ö. hastanede yapılan muayenenin ardından taburcu edildi. Beyyazılıların eylemi, dozerin, çalışmasına son vermesi ve olay yerinden çekilmesinin ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber