Olimpiyat öğrencileri Süzer Holding'i ziyaret etti

Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'de bulunan öğrenciler, çeşitli kamu kurumları ve firmaları ziyaret etmeye devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin bugünkü durağı Süzer Holding oldu. Süzer Grubu Onursal Başkanı Mustafa Süzer öğrencilere yakın ilgi gösterdi.

Öğrenciler Süzer Grubu Onursal Başkanı Mustafa Süzer ile bol bol sohbet etti. Her biri kendi ülkelerinde birinci olan öğrenciler aynı zamanda hünerlerini de gösterdi. Türkmenistan'dan Meryem Aycan, Mehmet Akif Ersoy'un ?Yeis Yok' adlı şiirini okudu. Nijer'den Yakup Sinka Amadou ?Yakubun Türküsü'nü seslendirdi. Nijerli öğrencinin şarkısını çok beğenen Süzer, ?Ama çok acıklı bu şarkı. Ağlatacaktın bizi.? dedi.

Uganda'dan gelen Saeed Abdullah Baghoth isimli öğrenci ise Necip Fazıl Kısakürek'in ?Canım İstanbul' şiirini okudu.

Mustafa Süzer, Ürdünlü öğrenci Seyf Alhak adlı öğrenciye odada bulunan tahtaya ?Türkiye'yi çok seviyorum' yazdırdı. Öğrenciyi doğru yazdığı için tebrik eden Süzer, bu sefer aynı sözü Arapça yazdırdı.

Öğrencilerin ziyareti sonrası açıklama yapan Süzer, Türkçe Olimpiyatları'nı kuruluşundan bu yana gururla takip ettiğini ifade etti. Bir Türk olarak bundan daha güzel ve haz veren bir şey olamayacağını belirten Süzer, ?Gerçekten eskiden beri Avrupalıların, Amerikalıların Türkiye'deki okullarına özenirdik. Şimdi gittiğimiz ülkelerde bakıyoruz, onlar bize özeniyorlar. Bu sevgi dolu okulların sevgi dolu hocalarına ve bu okulların fikir babası Hocaefendimize çok büyük saygı duyuyoruz. Çok seviyoruz onları. Allah onları var etsin.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber