İstanbullu yazı trafikte geçirecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da yaz çileli geçecek. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, asfalt yenileme çalışmaları nedeniyle 8 şeritten 5'e düşecek

Haliç Köprüsü de benzer çalışmadan dolayı bir açık, bir kapalı olacak. Ayamama'nın ıslahı nedeniyle Mahmutbey'de de trafik akışı değişecek. Pazartesi gecesi başlayacak bu çalışmalar 17 Eylül'e kadar sürecek.

KARAYOLLARI Birinci Bölge Müdürü Mehmet Karaman, İstanbul Ortaköy'deki sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Ayamama Deresi'nde asfalt ve ıslah çalışmaları çalışmalarını anlattı.

- Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafik güvenliğini etkileyecek aşınmalar var. Köprüde asfalt yenileme çalışmalarının yanında güçlendirme ve bakım çalışmaları da yapılacak.

- Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 4 aşamalı yapılacak asfalt üstyapı yenileme çalışmalarında, her aşamada bir yöndeki 3 şerit kapatılacak, kalan 5 şerit, bir istikamette 3 şerit, diğer istikamette 2 şerit olmak üzere trafik akışı her iki yönden sağlanacak.

- Tüm bu çalışmalara, trafiğin daha az olduğu tatil döneminde başlanacak. Çalışmalar 24 saat ve 3 vardiya esasına göre sürdürülecek. Bu süreçte trafiğin aksamaması için gerekli tüm önlemler alındı.

- Çift yönlü 120 bin araca göre planlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde şu an günlük 250 bin araç geçişi bulunuyor. Bu çalışmalar köprünün ömrünü uzatmak için. Elbette İstanbullular sıkıntı yaşayacak, ama bu köprünün geleceği açısından önemli.

- Haliç Köprüsü'nde 5 aşamalı olarak yapılacak asfalt üstyapı yenileme çalışmalarında, ana köprüde çalışılırken ilave köprülerle alternatif yollardan, ilave köprülerde çalışılırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacak. Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak.

- Ayamama Deresi ıslah çalışmalarının yapılacağı Mahmutbey batı kavşağında, kapatılacak şeritler için servis yolları yapılacak ve mevcut yollar alternatif olarak kullanılacak.

- Boğaziçi Köprüsü'nde bu yıl asfaltlama çalışması yapılmayacak. Köprünün çelik tabyalarının içinde bakım çalışması yapılacak.

- Sürücüler, ?kgmistanbulyol.com? sitesinden ve Alo 159 hattından bilgi alabilecekler.

Neler yapılacak

FATİH Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılacak olan çalışmalar, sadece asfalt yenileme çalışmasını içermeyecek. Köprü tabliyesinin korozyondan korunması için asfalt öncesinde birtakım işlemlerden geçmesi gerektiğinden, köprü üzerindeki mevcut bozuk zemin, iş makineleriyle temizlenecek, ardından çelik tabliyenin tamiratları ve izolasyonu da hayata geçirilecek. Dolayısıyla, çelik tabliyenin galvanizlenmesi ve izolasyon işlerinin de yapılması nedeniyle çalışma süresince yolun trafiğe kapalı olması gerekecek. Köprüler çelik olduğu için izolasyon uygulamalarının nem görmemesi ve sıcak havada yapılması gerekecek. Mastik asfaltın özellikleri sebebiyle, çalışmalar gündüz yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber