Bursa'nın suları yakın takibe alınıyor

Bursa İl Özel İdaresi, şişelenerek Türkiye'nin dört bir tarafına gönderilen şehrin sularını yakın takibe alacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Fethi Yıldız'ın önerisi üzerine meclis üyeleri Haydar Ali Aslan, Tamer Yiğit, Kenan Demirkıran, Kahraman Atlı ve Bekir Turunç tarafından önerge hazırlandı. İl Genel Meclisi'ne sunulan önerge, CHP ve MHP gruplarının da desteği sonucu oy birliği ile kabul edildi.

Önerge ile şehirdeki su kaynaklarının kullanımının incelenmesi sağlanacak. Özel mülkiyette yer alan su kaynaklarının yanı sıra kamuya ait su kaynakları da yakın takibe alınacak.

Tüm içme suyu kaynaklarının bulunduğu bölgelerin İl Özel İdaresi'nin görev ve sorumluluk alanında bulunduğu hatırlatan Fethi Yıldız, idarenin haklarının tespit ve tescilinin hukuk devleti ve sosyal devlet olmanın gereği olduğunu vurguladı.

Önergede şu ifadelere yer verildi: ?İlimiz sınırları içinde mevcut içme su kaynakları üzerinde kapsamlı bir çalışma yapılarak kaynakların tapu kayıtları çıkarılıp, öncelikle kaynakların doğal özelliklerinin tespitiyle bu özellikleri ile kaynak üzerinde var olan kamusal yararın Bursa İl Özel İdaresi adına tapuya şerhinin tescil işleminin hukuki bir zorunluluk olduğunu belirterek, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından gereğinin yapılmasını İl Genel Meclisi'nin tasviplerine saygı ile arz ederiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber