TURAB: Mersin-Lübnan feribot seferleri dost elinin simgesidir

Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Başkanı Emin Ucuz, Mersin ile Lübnan arasında başlayan feribot seferlerinin Orta Doğu'ya uzatılan dost elinin simgesi olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emin Ucuz, yaptığı açıklamada, feribot seferlerinin, Arap Baharı nedeniyle Ortadoğu'da yaşanan gerilimli sürecin geçmesine yardımcı olacağını kaydetti.

Mısır, Suriye, Libya'da yaşanan değişimlerin hükümet tarafından dikkatle değerlendirilerek doğru adımların atıldığına dikkat çeken Ucuz, ?Güçlü kardeşlik bağlarına sahip olduğumuz Orta Doğu coğrafyasında sıkıntıların en kısa sürede aşılmasını sağlayacak önlemler almak zorundayız. Nitekim Suriye'de yaşanan gelişmeler ülkemizi Orta Doğu'dan koparmak yerine yeni alternatifler bulmaya yöneltti. Lübnan'a başlayan feribot seferleri de bu ihtiyacın bir sonucu. İki ülkenin limanları arasında yolcu ve yük taşıyacak feribot aynı zamanda, Orta Doğu coğrafyasına ekonomiden turizme kadar birçok konudaki işbirliği için Türkiye'nin kardeşlik duygularıyla uzattığı dost elinin simgesi.? diye konuştu.

Arap Baharı'nın, kent ve bölge ekonomisini olumsuz etkilediğini anlatan Ucuz, feribot seferlerinin bölgesel işbirliğinin tesis edilmesinde önemli rol üstleneceğini vurguladı. Seferlerle ulaşımın kolaylaşmasının, Mersin ve bölge ekonomisini olumlu yönde etkileyeceğini ifade eden Ucuz, ?Feribot seferlerinin devamlılığı sağlandığı takdirde, Arap Baharı nedeniyle kent ve bölge ekonomisine yansıyan olumsuz etkinin ortadan kaldırılması kolaylaşır. Dünya genelinde yaşanan krizin etkilerini azaltmak için Akdeniz'deki ülke halklarının dostça güçbirliği yapması mutlak bir gereklilik.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber