MÜSİD yönetimine kentsel dönüşüm brifingi

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni ve beraberindeki heyete kentsel dönüşüm brifingi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentsel dönüşümün önemli bir kavram olduğunu söyleyen ve kentsel dönüşüm projelerinde şehrin tüm dinamiklerini aktif rol almaya davet eden Çepni, Bursa'da çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde tek çıkar yolun kentsel dönüşümden geçtiğini ifade etti. Çepni, ?Bursa'daki kentsel dönüşümde tarihi doku zarar görmemelidir. İlgililerin bu konuyu gözardı etmemesi gerekiyor.? dedi.

Dönüşüm projelerinde yerel şirketlerin tercih edilmesi gerektiğin söyleyen Çepni, ?Yeni yapılaşmalarda konut sahipleri ilk olarak güvenliği ön planda tutmalıdır. Bilinçli şekilde hareket edilmelidir. Rant, güvenliğin ardından gelen bir kavramdır. Bu yüzden ev sahipleri, kentsel dönüşümü yapacak müteahhitler ile anlaşmalı, gerekliyse üzerine katkı bile sağlamalıdır." görüşünü savundu.

?40 defa ölçüp 1 defa biçeceğiz.? diyen Yıldırım Belediyesi Başkanı Özgen Keskin de şunları kaydetti: ?Dönüşümü, ver gecekondunu al daireni sistemiyle yapacağız. Sinandede'de yaptığımız gibi. İnşallah insanların ceplerinden 5 kuruş para çıkmaksızın evsahibi olacaklar. 50 bin konutluk projede 40 defa ölçtük 1 defa biçeceğiz. 50 bin konutluk proje ayakları yere basan bir projedir. Ankara yolunun altındaki Yavuzselim, Arabayatağı, Şirinevler dâhil bu bölgedeki 7 mahalleyi yıkıp yeniden inşa edeceğiz. İnsanlarımızın ceplerinden para çıkmaksızın, deprem güvenceli ve çok daha modern bir şehir yapacağız. Sosyal donatı alanları yüzde 50 olacak. Ovayı korumak adına yıkılacak bu mahallelerdeki insanları, yeni yapacağımız bu mahallelere taşıyacağız. Yoğunluk artırmaksızın insanlarımızı buraya taşıyacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber