Osmaniyeli işadamları Dünya Ticaret Köprüsü etkinliklerinden mutlu döndü

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) üyeleri, katıldıkları Türkiye?Dünya Ticaret Köprüsü 2012 etkinliklerinden mutlu döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OGİAD Genel Sekreteri Servati Çatalbaş, Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON)'nun organize ettiği Dünya Ticaret Köprüsü 2012 etkinliklerine katılan Osmaniyeli işadamlarının, 130 ülkeden gelen bin 470 yabancı işadamıyla ikili iş görüşme fırsatı bulduğunu kaydetti.

Firmaların yeni ihracat kapıları aralarken aynı zamanda Osmaniye ve ülke ekonomisine katkı sağlamanın heyecanını yaşadığına dikkat çeken Çatabal, "TUSKON'un, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birlikleri'nin desteğiyle düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programı milyar dolarlık iş anlaşmalarını da beraberinde getirdi. 130 ülkeden bin 470 ve Türkiye'den ise bin 200 iş adamının katıldığı program çerçevesinde yapılan ikili görüşmelerde Rusya'dan Sudan'a, Ukrayna'dan Lübnan'a kadar birçok ülke yatırımcısı mobilya, inşaat ve enerji alanlarında yatırım için sözleşme imzaladı. Ticaret köprüsüne inşaat, inşaat malzemeleri, mobilya ve ev tekstili sektörlerinde katılan Osmaniyeli işadamlarımızın diğer Osmaniye'de faaliyet gösteren işadamlarına örnek olmasını temenni ediyorum. TUSKON'un organizasyonunda yapılan bu gibi ticaret zirvelerine daha çok Osmaniyeli firmalarımızın katılımı için çalışmalarımız devam ediyor.? dedi.

OGİAD Başkan Yardımcısı Erçin Kabul ise inşaat, inşaat malzemeleri, mobilya ve ev tekstili sektörlerinde bu kadar alıcı ve satıcının bir araya getirilmesinin kolay olmadığını söyledi. Kabul, TUSKON organizasyonunda toplam 25 bin iş görüşmesinin yapıldığı Dünya Ticaret Köprüsü kapsamında düzenlenen ikili iş görüşmelerine daha çok Osmaniyeli işadamının katılması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber