Hesap uzmanı: 'Ben size bir rapor döşerim, gününüzü görürsünüz'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Temmuz 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye memurları mahkemelik oldu

Bakanlığın mükellefi denetlemesi için görevlendirdiği memurlar, esnafla tartıştı

Maliye Bakanlığı'nın il ve ilçelerdeki vergi mükelleflerinin defterlerini denetlemeleri için gönderdiği hesap uzmanlarından ikisi, Aydın'da mükelleflerle mahkemelik oldu.

'Hakaret ettiler'
Kentin en büyük cafelerinden Mentur Turizm'e ait Kuristik Park'ın ortaklarından Mehmet Senan Akın ve Abdurahim Tekbaş, maliye görevlilerinin ciro matrahını yüzde 85 artırmalarını istediklerini, bunu kabul etmemeleri üzerine de kendilerine hakaret edildiğini öne sürdüler.
Avukat Bedri Kışkır'ın Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçede "27 Haziran 2005 tarihinde sanıklar telefonla müvekkillerimi Aydın Defterdarlığı'na davet ettiler. Burada kendilerine, 'Sizin incelemenizi yaptık. Denetleme yaptığımız hafta ile bir önceki hafta arasındaki cirolarda farklılıklar var. Bu nedenle matrahınızı yüzde 85 artırmanız gerek' demişler. Müvekkillerim ise "ÖSS sınavı nedeniyle ilçelerden öğrenci akını olduğunu, bu nedenle müşteri artışı yaşandığını söylemişler" denildi.

'Odadan kovdu'
Dilekçede müvekkillere sanıkların hakaret ettikleri de iddia edilerek, "'Ben size bir rapor döşerim, gününüzü görürsünüz. Sizi mahvedeceğim, sizi bitireceğim' diyerek odasından kovmuştur. Sanıklardan İsmail Tekkoyun, 'Sizi son bir şans vereceğiz. Saat 15.30'da muhasebeciniz ve mali müşaviriniz ile beraber sizi bekleyeceğim' diyerek müvekkilleri göndermişlerdir. Saat 15.30'da müvekkillerim ve Mali müşavirleri Ali Rıza Aktuğ sanıkların odasına gitmişlerdir. Sanık Tahsin Murat Selçuk, yalnız olarak odada bulunmakta iken müvekkilime bağırarak, 'Kararınızı verdiniz mi? Bundan sonra yeni ortağınız benim. Ya uzlaşacaksınız, ya da benim yazdıklarıma imza atacaksınız. Ya da ben de tamamen sizi bitireceğim' diye odasında karşılamıştır" denildi.

Şikayet dilekçesinde daha sonra şu ifadelere yer verildi: "Saat 16.45 sularında sanıkların yanlarında 3 maliye görevlisi ile müvekkilim Mehmet Senan Akın'ın hissedar olduğu ve yetkili temsilcisi olduğu Mentur Turizm'e ait Turistik Park'ın yönetimine baskın düzenlemişlerdir. Müvekkil Mehmet Senan Akın, 'Neler oluyor, ne yapıyorsunuz?' diye sormuştur. Karşılığında 'Biz hesap uzmanıyız. Seni yakmaya geldik. Evraklarına el koymaya geldik. İşyerini kapatmaya geldik. Sen bizi dinlemedin, göreceksin' cevabını almıştır.
Müvekkilimin 'Polis çağıracağım' demesi üzerine sanıklardan Tahsin Murat Selçuk, 'Şimdi arama izni için savcılığa gidiyorum' diyerek işyerinden ayrılmıştır.

Baskı yaptılar
Giden sanık Tahsin Murat Selçuk, saat 17.30 sularında yanlarında 4 kişi ile birlikte gelip işyerinde müşterinin içinde bağırarak, 'Ben devletim, yarın bu işyerini kapatacağım, gününüzü göstereceğim' diyerek işyerini terk edip gitmişlerdir."
İki hesap uzmanı ise kamu görevlisi oldukları için herhangi bir açıklama yapamayacaklarını, şu ana kadar da kendilerine ulaşan bir mahkeme evrekı olmadığını söylediler.

Aydın sahipsiz değil
Turistik Park'ta 50 kişi istihdam ettiklerini söyleyen ortaklardan Mehmet Senan Akın, "Biz devletimize saygılıyız, şikayetimiz de devletimize değil denetmenleredir. Bakanlığı ve Defterdar'ı arayarak şikayetimizi ilettik" derken, olayı öğrenen eski bakanlardan Yüksel Yalova, "Aydın'ın sahipsiz bir il olduğunu kimse düşünmesin. Devlet kapısından kimse kimseyi kovamaz. Vergi denetmenleri hukuk içinde görevini yapar. Ancak onların yetkisi bununla sınırlıdır. Aydınımızın sekiz milletvekili var. İktidar partisinin milletvekilleri başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımızın da bu konuya duyarlı olması lazımdır. Aydın sahipsiz bir il değildir" dedi.

GÜLAY BOZKURT(AYDIN) (Yeni Asır 1.7.2005)

"Haber Gönder" yoluyla haberi gönderen: rusenyapan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber