Kimliğini kaybetti hayatı karardı

Haber Giriş : 02 Temmuz 2005 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekmek ustası Lütfi Duman 3 yıl önce kimliğini çaldırdı. Hırsızlar, Duman adına şirketler kurup 500 milyar borçlandı. Evine icra geldi. 20 davası devam ediyor...

İZMİT Bekirpaşa Beldesi'nde yaşayan Lütfi Duman'ın başına gelmedik kalmadı.Bir ekmek fırınında 9 yıldır ekmek pişirici ustası olarak çalışan Lütfü Duman (35), yaptığı açıklamada, 3 yıl önce nüfus cüzdanını çaldırdığını ve sonrasında gelişen olaylarla geleceğinin, adeta karardığını söyledi.

DAVALAR BAŞLADI

Kaybolan nüfus cüzdanının kısa sürede bulunup ortaya çıkar düşüncesiyle, gazeteye ilan vermediğini ve resmi kurumlara başvurmadığını belirten Duman, ?Kimliğimi çaldırdıktan 1 yıl sonra olaylar patlak vermeye başladı. Hakkımda açılan davalarla ilgili yazışmalar çeşitli yerleri dolaştıktan sonra bana ulaşmaya başladı' dedi.

ŞİRKET KURMUŞLAR

Nüfus cüzdanını bulan kişi veya kişilerin, adını kullanarak Ankara'da şirket kurduğunu anlatan Duman, şunları söyledi: ?ATO'ya, Bağkur'a ve vergi dairelerine kayıt yaptırmışlar. İki bankadan aldıkları çeklerle piyasayı dolandırmışlar. Tahminlerimize göre bu çeklerin karşılığı 500 milyar lirayı buluyor. Hakkımda, İzmit, Kayseri, Adana, Denizli, Ankara, İstanbul, Sakarya, İzmit'te açılmış 20 dava var. Bu davaların 5'i kesinleşti. İki yıl hapis cezası aldım, 3 gün hapis yattım ve ilgim olmadığını kanıtladıktan sonra cezadan kurtuldum. Önümde iki önemli dava daha var. Suçların hiçbirini ben işlemedim, benim kimliğimi kullanan kişiler bunu yaptı ama ispatlamakta zorluk çekiyoruz. Bugün yarın yine hapis cezası çıkacak.'

AİLE PERİŞAN

Fırınının sahibi Ferruh Serim de yanında çalışan Duman'ın, hasta eşi ve spastik özürlü 2 çocuğunun bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ?Lütfü Duman, kendi halinde yaşamını sürdüren biri. 2 yıl önce işyerimize peş peşe icra ve kesinleşmiş mahkeme kararları gelmeye başladı. Avukatımız var, hukuki başvurularımızı yaptık. Kötü niyetli kişiler ise kimlik bilgilerini kullanıp piyasayı dolandırmış. Şu anda Mahkemesi'nde 13 milyar liralık icra ve kesinleşmiş hapis cezası var.

Havva Duman da eşinin 500 milyon maaş ile fırında çalıştığını ve bu parayla geçinmeye çalıştıklarını söyledi. Şeker hastası olan Havva Duman, hastalık nedeniyle bir gözünü kaybettiğini, diğerinin de yüzde 30 gördüğünü belirterek, ?Çocuklarım spastik özürlü. Eşimin durumu nedeniyle tedavilerini yaptıramıyoruz.' dedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber