Ödemiş Belediyesi, il olmak için İçişleri Bakanlığı'na resmen başvurdu

Kent ekonomisi ve ticaretin gelişmesi bakımından çevre ilçe, belde ve köylerin buluştuğu, Küçük Menderes Havzası'nın tek merkezi konumunda olan Ödemiş'in il olma konusundaki çalışmaları hızla devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde gündeme gelen Ödemiş'in İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanması konusunda endişeleri bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Bekir Keskin, Mahalli İdareler sisteminde böyle bir düzenleme yapıldığı takdirde Ödemiş'teki belediye hizmetlerinin hizmet açısından sekteye uğrayacağını belirterek, il olma ile ilgili hazırlanan dosyayı ilçe Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu'na sundu. Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu ise Ödemiş'in il olmaya hazır ilçeler arasında yer aldığını belirterek, belediye tarafından hazırlanan dosyanın Valilik aracılığıyla İçişleri Bakanlığı'na iletileceğini belirtti.

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan ?Ödemiş İl Olmalı? dosyasında; kentin coğrafi durumu, ekonomik yapısı, sosyal hizmetler kapsamında açılan tesisler, alt yapı hizmetleri gibi birçok bilgi yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber