10 bin 430 öğretmen 'özür grubundan' atandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2005 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 bin 430 öğretmenin "özür grubu" yer değişiklik işlemleri tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2005-2006 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları çerçevesinde tayin ve ilk atama işlemleriyle ilgili çalışmalarını bitirmek üzere. Bakanlık bugün itibariyle özür grubu içerisinde yer alan "eş, sağlık ve eğitim" alanında tayin isteyen 10 bin 430 müracaatı inceleyerek, 7 bin 860 öğretmenin tayin isteğine "evet" dedi. Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, tayin işlemlerinin bitirilerek bakanlığın www.meb.gov.tr adresinden yayınlanmaya başlandığını bildirdi. İl, ilçi ve özür grubu iller arası yer değişiklik işlemlerini büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü kaydeden Kaya, özür grubu 10 bin 430 müracaat kapsamında "4855" olarak adlandırılan, asker, yargı, emniyet mensuplarının öğretmen eşlerinin tayin isteklerinin yapılamadığını söyledi. Söz konusu durumdaki öğretmenlerin özür grubu müracaatlarıyla ilgili olarak Kaya, "4855 sayılı kanun kapsamında illerde yüzde 5'lik norm açığı olması gerekiyor. Ancak Ankara'ya tayin isteyen kanun kapsamındaki bu öğretmenlerimiz, yine kanun kapsamında yüzde 5'lik açık olmaması nedeniyle tayin isteklerini cevap veremedik" diye konuştu.

Öğretmenler arasında "ayrıcalıklı zümre" olarak nitelendirilen 4855 sayılı kapsamındaki öğretmenlerle ilgili olarak bugün TBMM'de kanunun iptal edilmesi görüşülecek. Genel Kurul'da kanunun iptal edilmesiyle birlikte asker, emniyet, yargı mensubu öğretmen eşleri de tayin işlemlerinde diğer öğretmenler gibi aynı statüde işlemleri gerçekleştirilecek. Kaya, 4855 sayılı kanun kapsamına girmek istemeyerek, muaf olan 21 öğretmenin tayinlerinin Ankara'ya eş durumundan yapıldığı, 400'ünün ise norm kadro olmadığı için yapılamadığı bilgisini verdi.

Bakanlık, Ağustos 2005'te öğretmen alımı yapacak. Bugün yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından atamaların Ağustos ayı ortasında yapılacağı bilgisini veren Kaya, "10 bin 509 öğretmen alacağız. Daha önce hangi branşlardan kaç öğretmen alacağımıza ilişkin bir tahmini açıklama yapmıştık. Bu çerçevede KPSS sonrasında öğretmen atamalarımızı gerçekleştireceğiz" dedi. Kaya, ayrıca Ağustos ayında yapılacak ilk atamaların nokta tayini şeklinde yapılacağı bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber