Belediye zabıtalarının yeni yetkileri

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2005 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Kula İlçesi Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Çelik, 30 Mart 2005 tarihli yeni çıkan Kabahatler Kanunu ile, görev alanlarının genişlediğini, daha önce belediye encümenlerine ait olan ceza yetkilerinin Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne geçtiğini açıkladı.

30 Mart 2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile zabıtanın 1608 sayılı kanuna göre en küçük para cezası olan 123 milyon lira cezanın, yeni kanun ile birlikte 450 milyon liraya yükseldiğini belirten Zabıta Müdürü Ali Çelik, "Kabahatler Kanunu'nun bize verdiği yetki ve görevler nedeniyle, zabıta ve kolluk kuvvetleri olarak yeni bir çalışma dönemine başladık. Kabahatler Kanunu dolayısıyla uygulayacağımız ceza miktarları, dilencilik yapanlara 50 YTL, gürültü düzeyini aşanlara 50 YTL'den 5 bin YTL'ye kadar, cadde ve sokakları fuzuli işgal edenlere 50 YTL, inşaat malzemeleri ile boyamalarda 100 YTL ile 500 YTL arası, çevreyi kirletenlere 20 YTL, evsel atıklar eğer işletmelerde ise 500 YTL ile 5 bin YTL kurban bayramlarında bizim belirlediğimiz yerler dışında hayvan kesen veya sakatatları ile çevreyi kirletenlere 50 YTL, evlerde bulunan kullanılmayan malzeme ve eşyalarını cadde ve sokaklara çıkararak işgal edenlere 50 YTL, trafikten men yada plakaları satılmış hurda araçlarını sokaklarda bırakarak asayiş ve çevre kirliliği yönünden işgal edenlere 250 YTL para cezası uygulanacak" dedi.

Hurda araçların belediye şantiyesine çekileceğini ifade eden Çelik, "Bu hurda araçların toplanması, belediye şantiyesine çekilmesinden doğacak masraflar da vatandaşlar tarafından karşılanacaktır. Çevreyi kimsenin kirletmesine ve rahatsız etmesine izin vermeyeceğiz. Bu para cezaları, yasa tarafından uygulanarak işleme koyuldu" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber