Eğitim-İş: 15-16 Haziran direnişi yolumuzu aydınlatıyor

Türkiye'de işçi sınıfının sendikal hak ve özgürlüklerini elde etmek için başlattığı büyük direnişin 42.yılını kutlayan Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, tüm emekçileri, 15-16 Haziran direnişinin devamı için örgütlü mücadeleye çağırdı.

Haber Giriş : 14 Haziran 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demir yaptığı yazılı açıklamada, 15-16 Haziran'ı işçilerin, sendikalarını seçme özgürlüğü için sınıf dayanışmasını ortaya koyduğu direniş, mücadele ve dayanışma ruhunu taçlandırdığı tarih olarak tanımladı. Demir, 42 yıl önce verilen hakların "12 Eylül faşist darbesinin karanlığında gasp edildiğini, 12 Eylül karşıtlarının süregelen bu büyük yasaklarını kaldırması gerektiğini" söyledi. Türkiye'nin, dünyada sendikal hakların en yoğun biçimde ihlal edildiği ülkeler arasında olduğunu ifade eden Demir, şunları ekledi:

"Demokrasinin en önemli ölçütü, emekçilerin hakları için özgürce örgütlenebilmeleri, kendi geleceklerine ait kararları alabilmeleridir. Sendikasız demokrasi; grevsiz ve toplu sözleşmesiz sendika olmaz. "İleri demokrasi' sözünü ağızlarından düşürmeyen siyasal iktidar, yarattığı sömürü ve baskı düzeni ile üreten kesimin emeğine saldırmaktadır. THY çalışanlarına grev yasağı getiren kanunun kabul edilmesi, eylem yapan 305 çalışanın iş akdinin feshedilmesi, iktidarın emekçiler üzerinde yarattığı baskının boyutlarını göstermektedir. Artık emekçilerin hak gasplarına tahammülleri kalmamıştır. Türkiye, alnına sürülen emek ve demokrasi düşmanlığı lekesini bir an önce silmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber