'Dağıtılan sütlerde hastalık yapıcı mikroorganizma ve bakteri toksini yok'

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ilde dağıtılan sütlerle ilgili yapılan kontrollerde hastalık yapıcı mikroorganizma ve bakteri toksininin bulunmadığını, sadece bir numunede mikrobiyolojik yönünden uygun olmadığının tespitinin yapıldığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun Okul Sütü Programı Uygulama Esasları doğrultusunda sütlerin dağıtıldığı belirtildi. Açıklamada, ilde faaliyet gösteren Aynes Gıda San. ve Tic. A.Ş.'nin ihale kapsamında dağıtımını üstlendiği illere sevk edilmek üzere üretilen 23 ayrı partide yer alan 20 bin 241 bin 64 kutuluk 4 milyon 48 bin 212 litrelik sütten 63 adet numune analiz edilmek üzere çeşitli laboratuvarlara gönderildiği kaydedildi.

Alınan numunelerden analizleri tamamlanan 50'sinin sonucun uygun, dokuzunun da olumsuz çıktığı belirtilen açıklamada, "Bu bağlamda adı geçen firmada sonucu olumsuz çıkan 8 numune için yasal itiraz hakkını kullanmıştır. Yapılan itirazlar sonucu sekiz adet şahit numune referans laboratuarına gönderilmiş olup tamamının sonuçları uygun gelmiştir. Geriye kalan 1 adet numune için ise mevzuat gereği mikrobiyolojik numunenin şahidi olmaması nedeniyle sonuca itiraz edilememiştir. İl müdürlüğümüz kontrolörlerince 02 Mayıs 2012 tarihinde numune alınan 1 numaralı partide sterilite (mikrobiyolojik) yönünden uygun olmadığı Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvarı'nın 21 Mayıs 2012 tarihli raporundan anlaşılmıştır. Bunun üzerine gerekli idari tedbirler alınarak firma denetlenmiş, Bakanlığa ve adı geçen firmanın süt dağıtımı yaptığı illere gereği için bilgi verilmiştir." denildi.

Firmaya 11 bin 875 liralık cezai müeyyide uygulandığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi: ?Bir tek numunede bile hastalık yapıcı mikroorganizmaya ve bakteri toksinine rastlanılmamıştır. Bu hususta vatandaşımızın telaşlanmasına gerek yoktur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber