Teknelerde kaçak içki ele geçirildi

Fethiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Göcek Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin seyir halindeki gezi teknelerinde yaptığı denetimlerde kaçak ve sahte içki ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Fethiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Göcek Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin sahil güvenlik botu ile deniz üzerindeki teknelere ve deniz yolu ile ulaşılabilen koylardaki işletmelere yapılan denetimlerde değişik marka ve şişelerde 11 adet bandrolsüz alkollü içecek yakalanarak, ilgililere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği yasal işlem uygulandı. Ayrıca teknelerin ve işletmelerin mutfaklarının teknik ve hijyenik şartlara uygunluğu ile gıda maddelerinin güvenilirliği denetlendi.

Fethiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; sahte veya kaçak alkollü içecek denetimlerinin yaz dönemi boyunca aralıksız sürdürüleceği, herhangi bir olumsuz veya şüpheli bir durum ile karşılaşıldığında "Alo 174" Gıda İhbar Hattı'nın aranmasının vatandaşlık sorumluluğu olduğunun unutulmaması gerektiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber