Ceza İnfaz Kurumlarının İdare ve İhale Yönetmeliğinde değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 05:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 Haziran 2012 CUMAResmî GazeteSayı : 28324

YÖNETMELİK

Adalet Bakanlığından:

CEZA İNFAZ KURUMLARI İLE TUTUKEVLERİ İŞYURTLARI KURUMU VE

İŞYURTLARININ İDARE VE İHALE YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 27/12/2005 tarihli ve 26036 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu ve İşyurtlarının İdare ve İhale Yönetmeliğinin 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?bünyesindeki işyurdu atölyeleriyle? ibaresi ?işyurdunun kurum içinde veya dışında faaliyet gösteren işkollarıyla? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) İşyurtları Kurumu, ceza infaz kurumları ile tutukevlerinde işyurtları kurar.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan ?tutulan? ibaresinden sonra gelmek üzere ?noter? ibaresi eklenmiştir.

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (i) bentleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fırkasında yer alan ?Daire Başkanı,? ibaresinden sonra gelmek üzere ?işyurtlarının işleyişi ile ilgili olarak? ibaresi eklenmiş, aynı fıkranın (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?d) İşyurtlarının yıllık faaliyet raporunu üst yöneticiye sunmakla,?

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

şyurdu yönetim kurulu: İşyurdu müdürünün başkanlığında, işyurdunda görevli ikinci müdür (müdür yardımcısı), muhasebe yetkilisi ile işyurdunda görevli idare memuru, ambar memuru ve kâtipten teşekkül eder.?

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan ?Yüksek Kurula? ibaresi ?Daire Başkanlığına? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?İşyurdu personeli; işyurdu müdürü, görevlendirilen ikinci müdür (müdür yardımcısı), muhasebe yetkilisi, idare memuru, veteriner, ziraat mühendisi, ambar memuru, muhasebe yetkilisi mutemedi, kantin memuru, veznedar, tahsildar, atölye şefi, iş gözetmeni, ustabaşı, teknik eleman ve diğer personelden oluşur.?

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan ?Ambar, ayniyat ve kantin memurları? ibaresi ?Taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi, ambar ve kantin memurları? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 10 ? Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan ?yönergesi? ibaresi ?iç yönetmeliği? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 11 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ?kendi işyerlerinde veya? ibaresi ?kendisine veya ortaklarına ait işyerleri ile? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 12 ? Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?yönergesinde? ibaresi ?iç yönetmeliğinde? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 13 ? Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 29 ? Ceza infaz kurumuna yeni gelen hükümlü ve tutuklulardan, kurumda icra edilen sanatları bilmeyenler, kapalı ve açık ayırımı yapılmaksızın 6 aya kadar staja tâbi tutulurlar. Staja tâbi tutulanlara, Yüksek Kurulca belirlenen ücret ödenir.?

MADDE 14 ? Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 31 ? Her sınıfta hükümlü ve tutukluların yapacağı işin günlük miktarı, işyurdu yönetim kurulu tarafından belirlenir.?

MADDE 15 ? Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Bu şekilde çalıştırılan hükümlülere, genel bütçede ödenek olmaması durumunda genel bütçe tarafından belirlenen gündelik ücret, işyurdu bütçesinden ödenebilir. Bu hükümlü ve tutuklular işyurdunda çalışan hükümlü ve tutuklu kapsamında değerlendirilmezler.?

MADDE 16 ? Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış, üçüncü fıkrasında yer alan ?her ayın sonunda? ibaresi ?aylık dönem sonunda? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 17 ? Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 36 ? Çalışma saatleri içinde hastalık ve acemilik gibi sebepler dışında; temaruz, kayıtsızlık ve işi benimsememek gibi hâllerde asgari üretim düzeyinin altında iş üreten ve bu hareketi ile işyurdunu kasten zarara uğratan hükümlü ve tutukluların gündeliğinden eksik ürettikleri iş oranında indirimler yapılması işyurdu yönetim kurulunca karar altına alınır ve uygulanır.?

MADDE 18 ? Aynı Yönetmeliğin 37 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?ustabaşı,? ve ?kalifiye işçi? ibareleri yürürlükten kaldırılmış, ?usta? ibaresinden sonra gelmek üzere ?kalfa? ibaresi eklenmiştir.

MADDE 19 ? Aynı Yönetmeliğin 39 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 39 ? Temaruz, kayıtsızlık ve işi benimsememek gibi sebeplerle altı ay zarfında yevmiyesinden üç defa indirim yapıldığı kendisine tebliğ edilen açık ceza infaz kurumundaki hükümlü, kınama cezasından başka bir disiplin cezası alması halinde yönetim kurulu kararı ile kapalı ceza infaz kurumuna iade edilir. Aynı konumdaki hükümlü ve tutuklu kapalı ceza infaz kurumunda ise durumu infaz dosyasına işlenir.?

MADDE 20 ? Aynı Yönetmeliğin 43 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?mezkur? ibaresi ?yürürlükteki? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 21 ? Aynı Yönetmeliğin 45 inci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

halelerde uyulacak limitler

MADDE 45 ? 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 15/6/1984 tarihli ve 84/8213 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Döner Sermayeli Kuruluşlar İhale Yönetmeliği uyarınca ilgili mevzuatında belirlenen limitler uygulanır.?

MADDE 22 ? Aynı Yönetmeliğin 46 ncı maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkraları yürürlükten kaldırılmış ve beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Ödenek talepleri öncelikle merkezdeki ilgili birimlerce değerlendirildikten sonra Yüksek Kurula sunulmak üzere Daire Başkanlığına gönderilir. Usulüne uygun olarak yapılan taleplerin Yüksek Kurulca kabul edilmesi halinde gerekli tahsis yapılır ve ödeneğin gönderilmesi halinde avans veya kredi hesabına kaydedilir. Harcama belgeleri ve varsa artan ödenek geri geldiğinde avans veya kredi hesabı kapatılır.?

MADDE 23 ? Aynı Yönetmeliğin 47 nci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Merkez ve taşra teşkilatında ihale komisyonlarının kurulması

MADDE 47 ? İşyurtları Kurumu bütçesinden ödenek tahsis edilen Bakanlık merkez teşkilatı ile bağlı kuruluşları, Cumhuriyet başsavcılıkları, bölge idare, idare ve vergi mahkemesi başkanlıkları, adli yargı bölge adliye mahkemeleri, personel eğitim merkezi müdürlükleri, ceza infaz kurumu müdürlükleri ile ceza infaz kurumu işyurdu müdürlüklerinin ihale işlemleri ile ilgili komisyonları, ihale yetkilisince 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre oluşturulur.

İhale Yetkilisi ödenek tahsis edilen birimin en üst yöneticisidir. İhale sözleşmelerinin uygulanmasına yönelik işlemler ilgili birimlerce yürütülür.

5018 sayılı Kanunun 31 inci maddesi uyarınca belirlenmiş bulunan harcama yetkilileri aynı zamanda ihale yetkilisidir.?

MADDE 24 ? Aynı Yönetmeliğin 49 uncu maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin harcama esasları

MADDE 49 ? İşyurtları Kurumu bütçesinden kendilerine ödenek tahsis edilen merkez ve taşra birimleri, harcamalarından sorumludurlar.

Bu birimler, tahsis edilen ödenek ile ilgili harcamalarını ilgili mevzuatlar çerçevesinde yaparak, 31/12/2005 tarihli ve 26040 3 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği gereğince düzenlenen harcama belgelerini Daire Başkanlığına gönderir.?

MADDE 25 ? Aynı Yönetmeliğin 51 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 51 ? Satınalmalar yapıldıktan sonra alınan malzemelerin ambar girişi ve maddi duran varlıkların kaydı, 5018 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat hükümlerine göre yerine getirilir.

MADDE 26 ? Aynı Yönetmeliğin Dokuzuncu Bölümünün başlığı ?Program ve Bütçe? olarak değiştirilmiştir.

MADDE 27 ? Aynı Yönetmeliğin 52 nci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Program

MADDE 52 ? İşyurtları, 5018 sayılı Kanun çerçevesinde; birim faaliyet raporlarını, yılı bütçe ve yatırım tekliflerini, performans programlarını ve kesin hesaplarını Daire Başkanlığına gönderir.?

MADDE 28 ? Aynı Yönetmeliğin 48, 50, 54, 55 ve 56 ncı maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 29 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 30 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber