Adana Valisi: Kayıp işçileri arama çalışmalarını durdurduk

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Barajı'nın derivasyon tünelinde meydana gelen patlama sonucu kaybolan 5 işçiyi arama çalışmalarını durdurduklarını ancak ciddi bir bulguya rastlanması durumunda tekrar başlanacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayıp işçilerin nüfus cüzdanı ve telefonlarına dahi ulaştıklarını ancak kendilerine ulaşamadıklarını belirten Vali Coş, "Aylardır süren çalışmalarda bir bulguya da rastlayamadık. Ancak uzmanlar bir ipucu bulunursa çalışmalarımızın yararlı olacağını değerlendiriyor. Şu aşamada arazide yapılacak bir iş olmadığı için arama çalışmalarını şimdilik durdurduk. Çünkü yapılabilecek bir çalışma bize önerilmedi" dedi.

Kayıp işçilerin yakınlarından, bölgede yaşayan vatandaşlardan ve bölgedeki kolluk kuvvetlerinden herhangi bir bilginin gelmesi halinde en geç iki saat içinde çalışmalara tekrar başlanabileceğini vurgulayan Vali Coş, ?Vakit geçirmeksizin her türlü imkana sahibiz. Havadan, karadan, su altından ama şuana kadar bir sonuç maalesef alamadık" diye konuştu.

Coş, bu tür vakalarda cesetlerin tamamının bulabilme ihtimalinin olmadığını aktararak, şuana kadar yürütülen çalışmalardan bir sonuç alınamadığını ancak işin peşini de bırakmadıklarını söyledi. Coş, ?Çalışabileceğimiz alan veya konu çıkarsa çalışırız. Şuanda 50 kilometreyi aşan bir bölgede çalışma yürütülüyor. Buda çok zor. Zorluğunun ötesinde bir sonuç alabileceğimize inansak katlanırız yine devam ederiz. En önemlisi boşa çıkan gayretler söz konusu. İş tamamen tesadüflere kalmış durumda. Bu nedenle bekliyoruz. Çalışmaları durdurduk ama ciddi bir bulgu çıkarsa aramalara tekrar başlayacağız? dedi.

24 Şubat Cuma günü Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlaması sonucu 2 işçi yaralanmış, 10 işçi de akıntıya kapılarak kaybolmuştu. Aramalarda Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yiğen, Erdal Demirelli ve Veli Damaksız'ın cesetlerine ulaşılmış, olayla ilgili şantiye şefi Öncü P. ile proje müdürü Erdal N. tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber