'Festival hedefi 12'den vurulmuştur'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, "Yaptığımız ilk değerlendirmeler çerçevesinde festival hedefi 12'den vurulmuştur. Ankara bir alışveriş ekonomisi yaratmanın sinyalini veriyor" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Ankara Alışveriş Festivali'nin ilk haftasını değerlendirdiği bir basın açıklaması yaptı. Festivalin birincil hedefleri arasında yer alan Ankara'nın tanıtılması yönünde mükemmel bir sonuç elde edildiğini, kente çevre illerden ve ülkelerden önemli sayılabilecek rakamlarda turist girişi olduğunu anlatan Bezci, buna en iyi örnek olarak Konya ve Eskişehir hattında çalışan Yüksek Hızlı Trenlerin yüzde 178 kapasiteye ulaşmasını gösterdi. Bezci, son 4 günde hızlı trenlerin Ankara'ya 60 bin yolcu taşıdığını ifade etti. Cadde ve sokak mağazaları ile alışveriş merkezlerine girişlerde yüzde 30'lar, cirolarda da paralel artışlar gözlendiğine dikkat çeken Bezci, bu gelişmelere bakarak, indirim kampanyasına katılmaktan imtina eden mağazaların da kampanya içerisine girmeye başladığını söyledi.

"İSTANBUL İLE ARAMIZDA REKABETTEN ZİYADE TATLI BİR YARIŞ VAR"

Ankara-İstanbul arasında hızlı bir rekabetten ziyade tatlı bir yarış olduğunu da dile getiren Bezci, "Geçen yıl İstanbul Shopping Fest, Ankara'dan önemli bir müşteri çekti. Bu yıl Ankara Alışveriş Festivali sayesinde bu durum söz konusu değil. Dolayısıyla biz, kalemizi koruyoruz. Ankara, büyük organizasyonlar yapabilme rüştünü ispat etti. Artık Expo, uluslar arası spor organizasyonları, Avrupa şampiyonaları, olimpiyatlar gibi büyük işlere adayız" diye konuştu.

"ORGANİZE İNDİRİM KAMPANYASI PİYASAYA ÇEKİ DÜZEN VERİR"

Organize bir indirim kampanyasının sadece Ankara değil, Türkiye ekonomisine de büyük yararı olacağının altını çizen Bezci, "Organize indirim kampanyası piyasaya çeki düzen verir. Festival, birkaç yıl sonra, herkesin kafasına göre indirim yaptığı dönemler değil, tarihleri belli, disiplin altında işleyen bir indirim sistemine dönüşebilir. Böylece indirim günlerine de çeki düzen gelmiş olur" şeklinde konuştu.

"30 BİN MAĞAZAYA ULAŞTIK"

Okulların kapanmasına rağmen halkın tatillerini ertelediğini ve Ankara'daki eğlence ve indirimlerden yararlanmak üzere caddeye çıktığını ifade eden Bezci, "Cadde ve sokaklardaki canlılık buralarda iş yapan esnaf, sanatkar ve tüccarlarımızın yanı sıra tüketicinin de yüzünü güldürüyor" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Tüccar, esnaf ayrımı yapmaksızın 30 bin mağazaya ulaşarak indirimlere katılma çağrısı yaptık. İlk yıl olmasına rağmen katılımlardan oldukça memnunuz. Ancak esnaf ve tüccarlardan festivali daha çok sahiplenmelerini bekliyoruz. Festival, tüm Ankara iş dünyası için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı herkes iyi değerlendirmelidir. Biz, Ankara'ya turist ve müşteri gelmesinin yolunu açtık. Ankaralılara da ucuz hayatın kapılarını araladık. Mağazalarımız sunduğumuz fırsatı iyi değerlendirmelidir. Bu güzel ortaya karşılık, gol vuruşunu yapmalıdır. İndirimlerin dışında kalmak mağazalarımızın cirolarının düşmesine neden olur. Bu nedenle, iş dünyası vakit geçirmeden indirimlerle festivalin içinde yer almalıdır. Festivali sahiplenmek ve marka değerini korumak tüm Ankaralıların görevi olmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber