İstanbul'daki NATO boru hattında 14 milyonluk hırsızlık

İstanbul'da NATO boru hattına kurdukları özel düzenekle hırsızlık yapan çeteye yönelik polis operasyonları devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalınan yakıtı işlemden geçirip piyasaya sürdükleri ve kaçak benzin istasyonlarında sattıkları iddiasıyla 11 kişi daha gözaltına alındı. Pos makinelerinin incelemesinde çetenin 14 milyon 100 bin TL'lik işlem yaptığı belirlendi.

Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na jet yakıtı ulaştıran NATO boru hattındaki hırsızlık operasyonunda 11 kişi daha gözaltına alındı. Mayıs ayında gerçekleştiren operasyonda 37 kişiyi gözaltına alan polis, çalınan yakıtın işlenmesi ve piyasaya sürülmesiyle ilgili çalışmalarını tamamladı. Bu işlemleri gerçekleştirdikleri iddiasıyla 11 kişi daha gözaltına alındı. Dört farklı istasyondaki pos makinelerine yönelik incelemede kredi kartları üzerinden 14 milyon 100 bin liralık alışveriş yapıldığı belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

ÇETE 6 AYLIK TAKİPLE ÇÖKERTİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturmada, 6 ay boyunca teknik ve fiziki takip altında tutulan çetenin, Anadolu ve Avrupa yakasında 8 ayrı noktada boru hattına kurulan düzeneklerle hırsızlık yaptıkları belirlenmiş, 23 Mayıs'ta 50 farklı adrese yönelik eş zamanlı operasyonda 37 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 18'i tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Zanlıların kiraladıkları binaların bodrum katları, dükkan gibi yerlerde kazdıkları tüneller ve kurdukları düzeneklerle yaptıkları yakıt hırsızlığı polis kamerasınca saniye saniye kaydedilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber