Yedi aylık doğdu, bin 600 gramken kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Prematüre doğan ve Patent Ductus Arteriosus (doğum sonrası kapanması gerektiği halde kapanmayarak temiz kan ile kirli kanın karışmasına sebep olan köprü damar açıklığı) rahatsızlığına yakalan bebek, bin 600 gramken başarılı bir kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Mehmet ve Songül Erdem çiftinin 7 aylıkken bin gram olarak dünyaya gelen bebekleri Alperen Erdem, erken doğuma bağlı olarak kalp yetmezliği ve köprü damar açıklığı rahatsızlığına yakalandı. Ailenin isteği üzerine Özel Yaşam Hastanesi'ne sevk edilen minik Alperen'in, burada yapılan muayenelerinde yaşadığı rahatsızlıklara bağlı olarak akciğer problemi yaşadığı tespit edildi. Bir süre gözlem altında tutulan Alperen Erdem, kilosu bin 600 grama yükselince Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Afşin Yaveri ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyat ardından Erdem, köprü damar açıklığı tedavi edilerek sağlığına kavuştu. Yapılan tedaviyle Erdem'in karaciğer problemi de kalmadı. Hastaneden taburcu edilen Erdem, Antalya'da bugüne kadar en düşük kiloda kalp ameliyatı yapılan hasta oldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Afşin Yaver, Alperen Erdem'in, gebeliğin 28'inci haftasında bin gram olarak dünyaya geldiğini söyledi. Erdem'in, bu süreçten sonra kalp yetmezliği çekmeye başladığını söyleyen Yaver, ?Bin 600 gramken ameliyata aldık. Antalya'da bugüne kadar en düşük kiloda yapılan kalp ameliyatı. Ameliyattan sonra çok fayda gördü ve kendini toparladı. 2 bin gram civarında şu anda. Bu ameliyat, hastane için keyifli bir ameliyat oldu. Doğum sonrası normalde kapanması lazım, ancak kapanmadığı için temiz kanla kirli kanın karışmasına sebep olan köprü damar açıklığı vardı. Bu, aynı zamanda akciğer basıncını çok fazla yükselttiği için ciddi bir akciğer enfeksiyonu ve kalp yetmezliğine sebep oluyordu. Bizim yaptığımız ameliyatta bu bağlantıyı devre dışı bırakıp normal bir kan dolaşımı sağlamış olduk. Böylece, çocuk kalp yetmezliğinden kurtuldu. Bundan sonra normal sürece girip kilo alacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber