Esenyurt Belediyesi'ne suçlama

"25 bin konutun ruhsatları yok hükmündedir."

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Esenyurt'ta 25 bin konutun kaçak durumda olduğunu belirterek AK Partili Esenyurt belediyesini suçladı.

"25 BİN KONUTUN RUHSATLARI YOK HÜKMÜNDEDİR"

Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde partililerle birlikte toplanan Salıcı burada basın açıklaması yaptı.

İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "25 bin konutun ruhsatları yok hükmündedir. Yurttaşa satılan dairelerin tapusu verilmeyecek durumdadır. Belediye hiçbir hukuki dayanağı olmadan inşaat firmalarına ruhsatlar dağıtmış, hatta bazılarına ruhsat bile vermeden inşaatların başlatılmasına göz yummuştur. Geçmişte yaptıklarının aynısını tekrarlayacaklar ve yasadışı ruhsatları yasallaştırmak için yasadışı yapılara uygun plan ve plan notu tadilleri ekleyeceklerdir" dedi.

Açıklamasında Esenyurt Belediyesi'nin imar planlarının 2008 yılında mahkeme kararı ile iptal edildiğini belirten Oğuz Kaan Salıcı, plansız kalan alan için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000 ölçekli plan hazırladığını, bu planın da mecliste kabul edildiğini söyledi.Oğuz Kaan Salıcı, "İlçe belediyeleri imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 1/5000 ölçekli planlara uygun olarak yapmak zorundadır. Bu plan daha kesinleşip yürürlüğe girmeden, askı ve itiraz süreleri bitmeden Esenyurt Belediyesi bölgeye alelacele 1/1000 ölçekli plan yaparak kendi meclisinden geçirdi. Esenyurt Belediye Meclisi'nde CHP'li Meclis üyeleri yapılan planların 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na aykırı olduğu gerekçesi ile ret oyu verdiler" dedi.

Esenyurt Belediyesi'nin, plan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmadan inşaat firmalarına yok hükmünde ruhsatlar verdiğini kaydeden Oğuz Kaan Salıcı, "Esenyurt Belediyesi 'Nasıl olsa planlar Büyükşehir'de onaylanacak' düşüncesi ve yasadışı davranma alışkanlığı ile inşaat firmalarını da bu kanunsuzluğa teşvik etti" diye konuştu. Ruhsatı geçersiz inşaatların başladığını, konutların da vatandaşa pazarlandığını dile getiren Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul'u talan eden, Esenyurt halkını da mağdur eden AKP zihniyetinden hesap soracaklarını söyledi.

"BELEDİYENİN PLAN NOTLARINI GEÇİRMEYE ÇALIŞACAKLAR"

"Büyükşehir Belediye Başkanlığı bugün çok ciddi bir hukuksuzluğa sahne olacak" diyen Salıcı, "Biz CHP'li olarak hukuksuzluğu engellemek için elimizden geleni yapacağız. Bugün burada Esenyurt Belediyesi'nin plan notlarını geçirmeye çalışacaklar. Bununla ilgili komisyon notlarını dün gece geç saatlerde yaptılar. 2009 yılında Esenyurt Belediyesi'nin planları onaylanmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. Bu planlar onaylandı. Fakat bu planların yasal süreci tamamlanmadan Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu 1000'lik planları belediye meclisine gönderdi" dedi.

"25 BİN VATANDAŞ TAPULARINI ALAMADI"

Esenyurt Belediyesi'nin sınırları içersindeki birçok binanın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı imar planına uymadığını savunan Salıcı, "Bu inşaatların bir kısmı bitti. Vatandaşa proje aşamasındayken satıldı. Fakat buralardan konut alan hiçbir vatandaşımız tapu alamadı. Bu sorun yaklaşık 25 bin konutu ilgilendiren bir sorun. Bazı vatandaşlar tapu alamadıkları için eylemler yapıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bunlara göz yumamayacağını anladığı için müfettişler göndererek o binaları mühürledi. Şuanda oradaki inşaatların tamamı mühürlü. Ona rağmen kaçak inşaata devam edenler var. Bugün burada gündeme getirilecek olan yasaya, plan tadillerine eğer evet derse evet diyen bütün AKP'lilere işlem başlatacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bu kararların altında imzası, parafı olan, okudum, gördüm diyen herkesle ilgili dava açacağız" şeklinde konuştu.

CHP'li grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber